Zinkende geschiedenis

In de loom meanderende vaarsloot De Gouw liggen schepen vol geschiedenis en verhalen die we helaas niet kennen. 

Wie de eigenaren zijn of waren weten we niet, maar het zou mooi zijn als iemand zich erover ontfermt voordat ze naar de bodem zakken. 

Maria Boer mailde ons de foto’s: 

Let op: zowel op de voorgrond als op de achtergrond ligt een wrak
Deel dit artikel:

10 reacties

 • Paul Kempenaar

  Vaarsloot? Ho ho, we hebben het hier wel even over ‘rivier’ De Gouw!

  https://www.deorkaan.nl/martin-rep-heerlijk-wonen-aan-een-prachtige-blubbersloot/

 • Judith Friso

  ja, zo ook langs de Zaan, zowel op de oever als in het water roesten en half zinkende barrels. waarom wordt hier niet op gehandhaafd? Zo jammer

  • Laurens de Wit

   inderdaad Judith, er liggen een hoop bootwrakken in de Zaanstreek. Auto’s worden afgesleept maar boten mogen kennelijk langzaam naar de bodem zinken.

   • M. de Boer

    Boten worden ook weggewerkt door de havendienst – in 2022 gestart met de Nauernasche vaart en de rest van de Zaan volgt nog.

 • Harm Fabriek

  bord erbij zetten wiens boot het is. Na een maand geen reactie de boel wegslepen en verschrooten

 • Simon Schipper

  De definitie van Wrak wordt hier wel heel erg ruim geïnterpreteerd. De geklonken Westlander uit 1912 met houten opbouw ligt daar amper een week, maar nu al bestempeld als Zinkend wrak.

  Er zijn om de paar dagen mensen aanboord om te voorkomen dat regenwater de overhand krijgt, dus zinken doet dit oude scheepje niet zo snel.

  Het is weer een typisch voorbeeld van hoe weinig sjoege de moderne zaankanter heeft van schepen en de rijke historie wat betreft het waterlandschap aldaar. Als het niet van Glimmend wit Polyester is dan moet het wel een wrak zijn. Zucht…

 • Ted Groentjes

  Ook in Krommenie achter de flat Serooskerkestraat 2 – 24 in de Haansloot ligt al 2 jaar een half gezonken bootje. Wordt ook niet weggehaald. Noord-Hollands Noorderkwartier mag het niet weghalen wordt er gezegd. Er moet veel meer gehandhaafd worden op wrakken.

 • David Twigt

  Handhaven moeten ze ook in de straten op barrels van fietsen en auto’s bij de vuilcontainers de hondenstront plastiek afval enzv. enzv. maar over het water hebben we ineens een mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *