ZMC-fietspad over 2 weken open (met soort van filmpje)

Het fietspad langs het ZMC richting Gouw gaat pas ‘echt’ open over twee weken.

Eind september zag het fietspad er al lekker klaar uit, en begin oktober werden de hekken dan ook weggehaald. Een ‘vergissing’ volgens het ZMC die het fietspad opnieuw liet afsluiten.

De openstelling op 3 oktober werd de dag erop al teruggedraaid. De afdeling communicatie van het ZMC meldde:

“Het fietspad is nog niet klaar voor gebruik. Het is nog bouwterrein. De hekken zijn teruggeplaatst; ze zijn per abuis weggehaald door een uitvoerder. Verwachting is dat over twee weken alles op orde is en ook verkeersveilig is.”

Een testrit dit weekend bevestigde dat het hek er niet voor niets stond.

Het ZMC-fietspad is niet de enige afgesloten route voor fietsers, het pad langs de Gouw is al weken dicht. Wij hebben bij de gemeente geïnformeerd wanneer dat weer open gaat.


Meta: bericht is een follow-up van een bericht van 28 september, op basis van reacties onder dat artikel zijn we langs gaan fietsen. De foto’s en het filmpje zijn van De Orkaan. Als het fietspad echt open gaat, berichten we daar ook over, en dat geldt ook voor nieuws over het afgesloten fietspad langs de Gouw.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Annemarijke Vlieland

  Je bent als voetganger vogelvrij als je de AH uitkomt, vooral als de scholen uitgaan. Brommers en fietsers gaan nu als gekken langs de deur. Als je er wat van zegt krijg je een grote mond. Noemen ze dat veilig of denken ze de eerste hulp is dichtbij

  • Peter de B

   Ik vind het ook raar dat de gemeente en/of aannemer een “nood” fietspad over een voetpad instelt. Omleiding via Zuiderzee en Julianaweg is veiliger en logischer

 • Bart Prins

  Je zult maar een beetje kippig zijn. Kadeng !!

 • Klaas Paksa

  Er wordt waarschijnlijk gewacht tot er een paar flinke aanrijdingen met voetgangers plaats vinden.
  Onvoorstelbaar, rijwielpad is al weken klaar.

 • Ricardo

  Dik twee weken verder en het fietspad is nog altijd dicht. Op de zorg boulevard en met name voor de ingang van de AH worden elke dag mensen van hun sokken gereden. Het fietspad langs de Gouw is immers ook al maanden dicht. Net als het pad langs de Julianaweg. Om het fietsen in Zaandam nog wat meer te ontmoedigen is nu ook het fietspad langs de Weer dicht.

 • Jaap Meeuwsen

  Ja,het schiet maar niet op. Zie daar ook zelden dat er gewerkt wordt.
  Of moeten we wachten totdat die ( bio ) houtkachel opgestookt gaat worden ?

 • Over 25 jaar…. Daar gebeurt echt niks. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *