ZMC: wel kortingskaart voor patiënten en bezoekers

Voor patiënten en regelmatige bezoekers van het ZMC is het nog steeds mogelijk om met korting te parkeren in de parkeergarage bij het ziekenhuis.

De kortingskaart – 10 keer onbeperkt parkeren voor € 20 – wordt verstrekt na goedkeuring van het ‘hoofd Zorg’ van de afdeling waar een patiënt behandeld wordt. Ook bezoekers van patiënten die langer dan 5 dagen in het ZMC moeten verblijven, komen in aanmerking voor korting.

Het ZMC heeft er volgens woordvoerder Jolande van de Walle voor gekozen om deze mogelijkheid niet op de website aan te geven. Ook in het onderzoek dat de Consumentenbond recent publiceerde over de parkeertarieven bij ziekenhuizen wordt deze mogelijkheid niet genoemd, Van de Walle: “we wilden dat niet via de Consumentenbond communiceren.”

Patiënten en frequente bezoekers krijgen de kaart niet aangeboden maar moeten er zelf om vragen (wat natuurlijk lastig is als het niet openlijk wordt gecommuniceerd maar daar is sinds vandaag dus verandering in gekomen). Elke aanvraag wordt door het ‘hoofd Zorg’ beoordeeld. De kaarten zijn dus niet vrij af te halen bij de balie.

Voor dialyse-patiënten die soms wel drie maal per week naar het ZMC moeten komen, zijn er aparte jaar- week- en maandkaarten. Ook voor ouders met kinderen in de Kind en jongerenafdeling is een speciale regeling.

Al een afspraak uitloopt worden door het ZMC geen gratis uitrijkaarten vertrekt.

Op de suggestie van de Consumentenbond om parkeren per minuut of in ieder geval per korte periode af te rekenen zegt Van de Walle niet in te kunnen gaan omdat het parkeren is uitbesteed aan Parking & Protection. Nu is het eerste half uur gratis, voor het volgende half uur moet € 2,00 worden betaald en vervolgens € 1,50 per 45 minuten (of een deel daarvan). Het maximale dagtarief is € 6,50.

De parkeertarieven zijn volgens Van de Walle bij ingebruikname van de parkeergarage niet verhoogd. Op de site Kortingscode.nl worden de parkeerttarieven over de laatste drie jaar bijgehouden. In 2016 en 2017 golden dezelfde tarieven als nu.

Foto: Google Streeview

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Herman Binnekade

  Beste Jolande Van de Walle,
  U zegt zelf, namens het ZMC, dat de mogelijkheid van een kortingskaart niet wereldkundig wordt gemaakt.
  Dat is logisch want het ZMC is niet de beheerder van de parkeergarage, maar Parking & Protection.
  Kennelijk lopen die ook niet zo hard om alle mogelijkheden bekend te maken.
  Hoe zijn bijvoorbeeld de voorwaarden voor het personeel van ZMC?
  Als die hun auto in de garage zetten moeten ze ook betalen!
  Zijn er voor hun ook mogelijkheden om voor een redelijk tarief te parkeren??

  • JK

   Kennelijk gaan we het hele parkeerbeleid bij en rondom het ZMC bespreken. Ik ben bijvoorbeeld ook wel benieuwd of de directeur een door de baas betaald plekje heeft? Denk het wel en dat maakt me niets uit. Parkeren kost tegenwoordig gewoon geld, en wees blij dat het ZMC niet in Amsterdam staat, dan was het nog veel duurder geweest. En voor hen die dat kunnen, en dat heb ik zelf met krukken en gips gedaan, kun je gewoon nog gratis parkeren, vlak in de buurt.

   • Berry van Adrichem

    Parkeren bij het AMC is overigens wel een pak goedkoper. De omwonenden van het ZMC zullen er wel van balen dat bezoekers van het ZMC in hun buurt parkeren.

 • Ron Bouw

  Parkeren bij AH, naar het ziekenhuis en daarna boodschappen doen bij AH: gratis uitrijkaart, kost niks en een hele goede parkeergarage,beter dan dat kleedhokje wat het ZMC heeft neergezet!
  Z.M.C. is een stichting ? die er alleen maar op uit is om winst te maken, de tarieven zijn echt belachelijk en die 10 rittenkaart te gek voor worden.
  Verlenen van Zorg is hun eerste doelstelling!
  Patienten zijn blij als ze bezoek krijgen, maar dit is veel te duur!

 • joop tralala

  Ron, als jet het artikel even goed leest zie je dat het niet het ZMC is die de tarieven vaststeld maar Parking & Protection. Dat het te duur is ben ik helemaal met je eens maar dit had misschien voorkomen kunnen worden als er duidelijke afspraken waren gemaakt. Misschien een mooie taak voor de cultuurknutsers of ROSA.

  • De Orkaan

   P&P exploiteert de parkeergarage in opdracht van het ZMC, ze zijn dus geen eigenaar, en bij de overeenkomst tussen die twee heeft het ZMC natuurlijk afspraken gemaakt.

 • Ron Bouw

  Beste Joop, denk je nou echt dat het ZMC geen vinger in de pap heeft, tuurlijk wel, hoe kan anders een hoofd zorg van een afdeling beslissen of je een kortingskaart krijgt of niet.
  De grond en het gebouw is betaald door het ZMC, de explotatie is in handen van P&P, deze keuze is alleen al kostenverhogend.
  Verder denk ik dat het parkeren daar een groot probleem gaat veroorzaken,gezien de nieuwbouwprojecten die in de omgeving op stapel staan.Dure woningen en straks niet je auto’s bij je huis kunnen parkeren.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *