Zo mooi is Krommenie…

Anneke van der Kooi komt niet uit Krommenie, maar haar zwager Bram wel. Eén maal per jaar maken de vijf broers een tocht, en deze keer door Krommenie, de woonplaats van Bram.

Krommenie is mooi, maar waarschijnlijk heb je een buitenstaander nodig om te zien hoe mooi…

Anneke maakt met de broers een tocht door historisch Krommenie, met haar zwager – lid van het Historisch Genootschap Crommenie – als gids, en schreef daar over op haar blog: Een Bijzonder Rondje Krommenie, een verslag voorzien van foto’s (van Brams tweelingbroer Freek, de man van Anneke).

We komen langs de Oud-Katholieke Schuilkerk, de Noorderhoofdstraat, de Doopsgezinde Kerk, de Nederlands Hervormde Kerk, de Padlaan, Huize Ceres, het voormalige Gemeentehuis, het Wevers End en het Blauwe End. Lezen dus.

padlaan

 

Deel dit artikel:

2 reacties op Zo mooi is Krommenie…

  1. Jan Ludekuize schreef:

    Ik woon nu ongeveer 30 jaar in Krommenie. Maar elke keer als ik langs deze plekken loop, neem ik de tijd om te kijken en te bewonderen!.

  2. Dat zou ik zeker doen! Je kunt iedere keer je aandacht op een ander punt vestigen. Er zijn zoveel details je raakt vast niet uitgekeken. Geniet maar van dit alles en de omgeving om je heen. Goed kijken doet zien..

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.