De zomer is daar! En dat betekent dat de tijd is aangebroken om lekker in de tuin te gaan zitten. Maar hoe voorkom je dat je na verloop van tijd op je tuin uitgekeken raakt? In dit artikel geven we je een aantal tips om je tuin zo in te richten dat je er nog jarenlang plezier van zult hebben.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising

Denk na over de indeling van je tuin

De indeling van je tuin is ontzettend belangrijk. Ga daarom eerst na welke functies je graag in je tuin wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een plek voor een loungeset om te borrelen, of juist een stukje gras waar kinderen kunnen spelen? Door hier van tevoren goed over na te denken, voorkom je dat je de hele tuin om moet gooien omdat je er na verloop van tijd achter komt dat het toch anders moet.

Kies tijdloze tuinmeubels en accessoires

Als je écht van je tuin wilt genieten, zul je er waarschijnlijk veel tijd in doorbrengen. Het is dan ook van belang dat je voor tuinmeubelen en accessoires kiest die tijdloos zijn. Hierdoor raak je er minder snel op uitgekeken en kun je er nog jarenlang gebruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan een tijdloos design als het gaat om tafels, stoelen en de BBQ en de keuze qua verlichting in de tuin.

Zorg voor blijvend groen 

Een tuin zonder groen is natuurlijk geen tuin. Maar niet al het groen is het hele jaar door mooi. Kies daarom voor planten en bloemen die gedurende alle seizoenen mooi blijven. Hierdoor creëer je een tuin die het hele jaar door het bekijken waard is. En als je niet zo’n held in tuinieren bent, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mix van bodembedekkers en struiken. Zo creëer je een mooie groene tuin, zonder dat je er heel veel tijd in hoeft te investeren.

Ga voor duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk, ook in de tuin. Door voor duurzame materialen te kiezen, creëer je niet alleen een mooie, maar ook een verantwoorde tuin. Kies bijvoorbeeld voor een terras van gerecycled hout of tegels, in plaats van een nieuw terras aan te leggen. Of ga voor zonnepanelen in de tuin. Zo bespaar je niet alleen op energie, maar ook op kosten.

Vergeet de details niet

Kleine details maken vaak het grote verschil. Besteed daarom ook aandacht aan dakranden, naadjes en andere details. Dit zorgt ervoor dat je tuin er verzorgd en professioneel uitziet, en dat je er langer plezier van zult hebben.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen om je tuin zo in te richten dat je er nog jarenlang plezier van zult hebben. Veel succes en vooral veel tuinplezier!

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.