Zo wordt Gall & Gall Vos

Albert Heijn Vos onder de A8 is vers heropend, en twee keer zo groot. Er zijn 150 parkeerplaatsen en er is ruimte voor liefst 18.000 artikelen.

Maar… ze zijn nog niet klaar.

Tegenover de vernieuwde supermarkt komt een Gall & Gall met daarboven kantoren. Er is een prijsvraag geweest, waarbij SLA architecten uit Amsterdam het winnende ontwerp maakte. Dit jaar nog zou het af moeten zijn.

Eigenaar Paul Vos schreef op LinkedIn dat het project “samen met de gemeente tot stand is gekomen”. Wanneer er gebouwd wordt is volgens hem echter nog onbekend.

Op deze plek stonden vroeger twee woningen. In de plannen is te lezen: “ter plaatse van de gesloopte woningen wordt het dorpslint hersteld.”

De architect meldt over het ontwerp:

‘De imposante constructie van de snelweg vormde daarnaast een inspiratie voor het ontwerp van het gebouw. Juist op deze plek hebben we een gebouw bedacht dat goed doet voor de mens en natuur. Het gebouw is voorzien van een stevige smog-eater. De filter maakt van de vuile lucht frisse lucht en geeft dat aan de boom in het midden.’

12 Reacties op Zo wordt Gall & Gall Vos

  1. Herman Aartsen schreef:

    Alle mooie woorden ten spijt kan het ontwerp mij niet bekoren en past geheel niet bij het pand, voormalig gemeentehuis, er tegenover.

  2. Peter Goldstein schreef:

    Heel cynisch dit. Eerst de aanwezige co2- en fijnstoffilters (het groen en de 5 Europese populieren op de parkeerplaats) vernielen en dan gaan pochen met een electrisch aangedreven (dus vervuilend) exemplaar en een groen imago suggereren door een boom tussen kantoormuren in te klemmen…

    • Sigrid Hottges schreef:

      Inderdaad. En die boom moet verse lucht krijgen? Die zou juist blijer zijn met CO2. En daar zelf dan weer vrisse lucht van maken voor de omwonenden. Ontwerp lijkt mij niks. Liever een aantal bomen terugplanten ipv zo’n joekel van gebouw neerzetten…

  3. eline kleibrink schreef:

    Een slijterij naast een school? Dat kan natuurlijk niet.

  4. Egbert Visser schreef:

    “ter plaatse van de gesloopte woningen wordt het dorpslint hersteld.”
    Er wordt helemaal niets hersteld, op de Raadhuisstraat wordt een gedrocht van een gebouw neergezet !
    Heeft de Gemeente Zaanstad hier een vergunning voor afgegeven? Ik kan het me nauwelijks voorstellen!
    Het nieuwe gebouw hoeft natuurlijk geen Soeters ontwerp te zijn maar een beetje in stijl kan echt geen kwaad.
    Dit zijn vossestreken,eerst die leuke oude pandjes slopen , het terrein vervolgens jaren braak laten liggen en nu zoiets vreselijks bouwen! Ze moeten er gelijk een bom er op gooien als het klaar is!

    • John vanderHeijden schreef:

      Soeters? Is dat die man die is blijven hangen in zijn kleutertijd en nof steeds met blokkendozen en kasteeltjes speelt?

    • André van Beveren schreef:

      Van de gemeente Zaanstad kan je alles verwachten. Er ontbreekt vaak deskundigheid en maar nog meer een gebrek aan inzicht hoe je openbare ruimte moet invullen. Dus zijn de hh ambtenaren allang blij als iemand anders met plannen komt. Een vergunning volgt dan snel.

  5. Dick Smit schreef:

    Wat een gezeur allemaal. Chapeau, voor deze ondernemers familie.

  6. Herman Aartsen schreef:

    Ontwerp lijkt wel plagiaat. Zie de voorpagina van het cultureel supplement van de NRC van donderdag 24 januari. Het nieuwe privé museum van Jan van de Broek. Ja inderdaad, ook een supermarkt icoon!

  7. Jaap schreef:

    Chapeau voor deze ondernemers familie ?
    Kijk eens naar het schoolplein, stukken kleiner en smeriger door de uitlaten zo dichtbij en de kinderen zijn hun voetbalkooi kwijt.
    Nee, geen idee hoe die sluwe Vossen het allemaal voor elkaar krijgen maar netjes zal het allemaal niet gaan.

  8. Rob schreef:

    Het dorpslint herstellen door het kappen van bomen, het verwijderen van een voetbalkooi, de aanleg van een troosteloze parkeerplaats tot aan de voordeur van een basisschool en het plaatsen van een gedrocht van een gebouw is een gotspe.
    Begrijp me goed, het is geen lelijk gebouw, op een andere plek zou het goed tot zijn recht komen, maar voor deze locatie is het veel te massief.

  9. Hans schreef:

    Het is daar een vossen burcht geworden die de kinderen daar ongezonde lucht laat inademen door het parkeerterrein dichtbij de school heeft laten maken, alleen maar voor het eigen gewin en dan later zand in de ogen te strooien van de klanten om een zogenaamd milieu vriendelijk gedrog neer te zetten tegen over het mooie oude stadhuis. Net als met het kippendritje hij heeft overal schijt aan en dan later zeggen O dat wist ik niet dat het een historisch gebouw was.

Laat een reactie achter op Hans Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *