Zo wordt het IKC Rosmolen Zuid (De Saenparel en Willibrord)

Roggeplein-zicht-op-noord-en-oostgevel-vanuit-CJ-Keghstraat

De twee Agora-scholen De Saenparel en de Willibrord gaan fuseren en ze zullen een IKC gaan vormen aan het Lijns Tewisz Roggeplein in de Rosmolenwijk in Zaandam.

Gisteren plaatste Nunc Architecten het ontwerp op haar website, dat zal voorzien in 18 lokalen voor het basisonderwijs, 2 lokalen voor kinderdagopvang en gezamenlijke bijeenkomstruimte. 

Momenteel worden er zestien scholen in Zaanstad gebouwd of uitgebreid.


 

4 Reacties op Zo wordt het IKC Rosmolen Zuid (De Saenparel en Willibrord)

 1. CePe says:

  Zo, dat ziet er netjes uit, ingetogen en daardoor goed passend bij de bestaande bebouwing.

 2. Marijke Becker says:

  Mooi hoor !

 3. Ed says:

  Een Integraal Kindcentrum is veel meer dan een school met kinderopvang. Dit is meer een Brede School. Ik mis nog de koppeling met de gemeente en andere instellingen. Denk aan een buurtfunctie, jeugdwerk, logopedie, etc. Pas dán ben je integraal voor het kind bezig, horizontaal en verticaal. Pas dán ben je een IKC.

 4. Remco Weijer says:

  aantal pakeerplaatsen gehalveerd en een schoolplein/voetbalkooi voor de deur…. met alle geluidsoverlast die daar bij hoort in de slecht geisoleerde woningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>