Zoek een nieuwe pin-plek in Westzaan

Westzaan moet het sinds kort zonder geldautomaat doen. De Rabo-pinplek in het dorp aan de Kerkstraat is buiten werking. De locatie in de buurt van een kinderdagverblijf was te risicovol.

In Edam, Volendam en Oosthuizen is het ontbreken van een geldautomaat opgelost door een mobiele container met een automaat te plaatsen. Geen fraaie oplossing, maar het werkt wel.

Zou dat ook in Westzaan kunnen? Geldmaat zegt desgevraagd het concept van de containers wel te kennen. Maar het bedrijf hanteert voor het gebruik ervan de criteria die een veilig gebruik van de automaat moeten waarborgen. Het kan lang niet overal dus.

Geldmaat staat wel open voor suggesties voor locaties voor een Geldmaat in Westzaan. Dat kan worden doorgeven via de website www.geldmaat.nl/contact. Het team dat de locaties bepaalt – in overleg met de gemeente – schenkt daar serieus aandacht aan.

Vragen POV

Harrie van der Laan, fractievoorzitter van de POV in Zaanstad heeft vragen over de zaak aan B&W gesteld. Hij vindt het ongewenst dat Westzaners voortaan in Assendelft, Koog a/d Zaan, Zaandijk of Zaandam een pinautomaat moeten zoeken:

“Door de pinautomaat weg te halen staat deze ouderen in de kou en zien geen oplossing om elders, door een beperkte mobiliteit, hun cash geld te innen. Ouderen zijn afhankelijk van cash geld. Dit waarborgt hun inkomsten- en uitgavenpatroon en zorgt ervoor dat zij niet voor financiele problemen komen te staan.”

Van der Laan vraagt of het college wat aan de zaak kan doen:

“Is het College ook van mening dat een pinmogelijkheid in Westzaan een hoge noodzaak is en hersteld dient te worden?”

(Met medewerking van Jaap de Jong – foto boven: de inmiddels ook verdwenen geldautomaat van Geldmaat aan de Lobeliusstraat in Zaandam, foto onder: de automaat in Westzaan, door Gré Luttik)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *