Zoeken naar stembureau De Evenaar in Krommenie (filmpje) – UPDATE

Het stembureau in Basisschool De Evenaar aan de Jupiterstraat in Krommenie is nagenoeg onbereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Maar ook voor mensen die prima kunnen lopen is het slecht te vinden.

Vijftig jaar lang was het bureau via de hoofdingang van de school te bereiken. Nu moet dat via de achterkant, maar de ingang daar ligt zeker 150 meter van de weg af. En het is niet aangegeven.

Leden van het stembureau zitten met de handen in het haar. Kennelijk is het op het laatste moment besloten, want er zijn wel gewoon extra parkeerplaatsen aangemaakt voor de deur van de Evenaar (bij de deur waar de ingang van het bureau dus niet meer is.

Dat de ingang op het laatste moment is gewijzigd blijkt ook uit de informatie die bij Zaanstad te vinden is. Op het ‘papieren’ overzicht staat dat het stembureau voor rolstoelen toegankelijk is. Op de website Verkiezingen in Beeld is dat het niet rolstoelvriendelijk is. Dat laatste klopt dus: dit is de zoektocht:

(UPDATE onder het filmpje)

UPDATE

Nadat De Orkaan over het stembureau had bericht en bij Zaanstad had geïnformeerd werd soort van ‘ingegrepen’ bij De Evenaar. Er werd druk overlegd is maar als ‘oplossing’ werd op het papiertje op de schooldeur door de toezichthouder nog even wat aanwijzingen geschreven. Dat is de enige ingreep. Mensen moeten nog altijd een heel stuk omlopen om bij hun stembiljet te komen, vooral lastig voor mensen die slecht ter been zijn.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Berber Govaars

    Ik heb uitzicht op het speelplein van De Evenaar en zie er de hele dag al oudere mensen over het schoolplein dwalen. Op zoek naar de juiste ingang. Je kunt niet dichtbij deze ingang parkeren omdat daar geen auto’s kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *