Zomaar een Zaans Minuutje: Alpaca’s πŸŽ₯

Er zullen vast meer alpaca’s in de Zaanstreek wonen, maar wij kennen er slechts vier. Die van dat veldje aan het einde van de Zuiddijk tegen de Den Uylbrug aan. Ze heten Amy, Piet, Nick en Bas*. Op Wikipedia ontdekken we dat er in de Andes sowieso meer dan vier zijn: zelfs meer dan drie miljoen. 

Het viertal wordt veel gefotografeerd vertelt baasje Kees Spaander als we ze een minuutje willen filmen. Samen met zijn Angele houdt hij de wollige kameelachtigen. Al valt het wollige momenteel wat tegen: Amy, Piet, Nick en Bas zijn net naar de kapper geweest.

Hoe dan ook, echt nieuws is het dus niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaag een minuutje import-alpaca’s. Meer is het niet…

*De namen Amy, Piet, Nick en Bas gaven wij de dieren: dat mocht van Kees.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *