Zomaar een Zaans Minuutje: Brandganzen πŸŽ₯

Wij telden 26 grote exemplaren en 20 jonkies. Ze zwommen voorbij in de Roemersloot in Oostzaan en ze hadden babbels en geen haast. Dit terwijl ze topsnelheden van wel 95 per uur kunnen halen. Maar dat is vliegend.

Ondanks de vogelcursus moesten we even opzoeken met welk volk we te maken hadden. We dachten Canadese ganzen door die zwarte hals, maar bij hen zitten de ogen in het zwart. Hier lijkt het te gaan om brandganzen, maar we staan open voor correctie.

Hoe dan ook, echt nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaar: gewoon ganzen die zich steeds meer thuis gaan voelen in ons land.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan (De Orkaan): tekst, foto, video. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift, met grote dank aan Bas Sommeijer en Abe die samen de kinderen spotten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *