Zomaar een Zaans Minuutje: Chocolade over de Zaan 🎥

Er gaan zo’n 45 cacaobonen in een melkchocoladereep van 75 gram. Hoeveel bonen gaan er in die tanks van Gerkens Cacao? 

En vervoeren die boten eigenlijk wel bonen? Of zijn ze tot aan de nok gevuld met hazen, bonbonnetjes, eitjes, hagelslag, vloeibare chocolade voor fonteinen (puur, melk, en wit!) of chocoladetaarten?

Gisteren zagen we er een langskomen. Maar dat doen ze al jaren. Hoe dan ook, echt nieuws is het dus niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaag een chocola over het water. Meer is het niet…

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Klaus Hector

    helaas voor de mensen die plannen maken om de boten te enteren en er een emmertje uit te halen, er zit geen chocola in de boot maar cacaomassa. dit grondstof voor chocolade.

  • Anneke Zwart

    Tweeëntwintig jaar lang mijn uitzicht op de Zaan en de toren van de Koogerkerk vanuit ons ouderlijk huis. Sleepboten met cacao, afgedekt met bruine dekzeilen. Het kenmerkende geluid van de sleep/duwbootjes hoorde bij het dagelijks leven, toen er nog geen A8 en Coenbrug lag aan de rechterkant. Fijne herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *