Zomaar een Zaans Minuutje: Cruise-laveren 🎥

Het toeristenseizoen is volop aan de gang, op de Voorzaan is het een drukte van jewelste met cruiseschepen.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

In Amsterdam vragen ze hoofdprijs voor riviercruisers. Die wijken daarom steeds vaker uit naar Zaandam. Door de sluis kunnen ze niet. Passagiers in en uit de bus op de loswal en de Burcht richting Zaanse Schans. Bevoorrading idem dito. Vier cruiseschepen tegelijk in de Voorzaan is geen uitzondering. Keren kunnen ze daar niet. Achteruit dus richting Den Uybrug. Pas aan het eind van het Zaaneiland kan de draai gemaakt worden.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Elke ochtend wordt de vlag geheven en in de avond gestreken op de Oekraïense schepen. Daar mogen de Max Verstappen , Uitbaters vlaggen en andere ‘vlaggeraars’ zich wel eens aan aanpassen. Naar ik weet behoort een vlag tussen zonsondergang en opgang NIET aan de mast te hangen in Nederland. Bijna niemand doet dit. De schepen wel. Dank, kapitein!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *