Zomaar een Zaans Minuutje: Gras schudden 🎥

‘Luie journalistiek’ noemde een lezer het. ‘Zomaar een Zaans Minuutje’ wordt niet door iedereen gewaardeerd. En vandaag heeft die lezer een klein beetje gelijk op één punt: we waren lui, want filmden vanuit de achtertuin. 

Wat betreft ‘journalistiek’ (verzamelen, controleren, rapporteren en analyseren van het nieuws) zit hij ernaast. Met ons minuutje hebben we niet de bedoeling om nieuws te brengen. Wat we filmen is doorgaans zo oud als de weg naar Rome (misschien bestond er toen nog geen traktor).

Wat we gisteren filmden was een man op een trekker. Hij was bezig met het schudden van het gras. Door het te verspreiden droogt het makkelijker. Dat weten we dankzij het commentaar van Dirk Boet onder dit stuk.

Hoe dan ook, echt nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaar: gewoon een filmpje van een schuddende man op een trekker. Met een stukje van het nummer Hoogriet van de onvolprezen Zaanse band De Kift, Meer is het niet voor vandaag.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan (De Orkaan): tekst, foto, video. Muziek: De Orkaan/De Kift

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Marijk Taams

    Prachtig he, dit is mijn zoon Jesse. Een warm klusje deze dagen. Na het maaien, komt het schudden, daarna wiersen en vervolgens persen zodat de rollen met de schuit naar de boerderij kunnen worden gevaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *