Zomaar een Zaans Minuutje: Ooievaar πŸŽ₯

β™ͺ Hou je rokken bij elkaar, anders komt de ooievaar… β™« Inmiddels weten we wat de onschuldige klinkende zin in het kinderliedje betekent*, maar dat neemt niet weg dat we het nog altijd zingen als we er eentje zien. 

Vanmorgen was het weer raak. Er liep er eentje te paraderen aan de andere kant van de Roemersloot in Oostzaan. 

Hoe dan ook, echt nieuws is het dus niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaag en ooievaar in de verte. Wij houden de rokjes bij elkaar. Meer is het niet…

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

* Benen wijd is vragen om gezelligheid 

Door: Merel Kan. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jos Blomkwist

  Nou Ooievaars staan wel degelijk in het nieuws, net als wolven, vossen, bevers en nog een paar aanverwante artikelen. De Ooievaar wordt tegenwoordig geassocieerd met de stofzuiger, alleen dan voor buiten. Ze vreten namelijk alles. Daarom worden medeverantwoordelijk gehouden voor de dramatische vermindering van het aantal hazen en weidevogels. Noem dat nou maar eens geen nieuws πŸ™‚

  • Andre Vrijs

   Stofzuiger of niet, het blijven prachtige vogels die tot de verbeelding spreken. Vanmorgen, tijdens het rondje met mijn hond over het Westenwindpad in Zaandam, heb ik er 15 zien lopen in het westzijderveld (en dat is geen tikfoutπŸ˜‰)

  • Frank Bloklander

   Dat heet natuur en die enkele ooievaar boven het Noordzeekanaal zal hier echt het verschil niet maken. Ooievaars eten voornamelijk regenwormen en grote insecten en ja, het zijn opportunisten, eten van alles wat hen voor de voeten komt, daar zal vast wel eens een jonge vogel tussen zitten en nogmaals; dat is natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *