Zomaar een Zaans Minuutje: rollen naar de boerderij 🎥

‘Hier trek je echt geen volgers mee’ schreef Orkaanlezer André Winter op Facebook. ‘Zomaar een Zaans Minuutje’ wordt niet door iedereen gewaardeerd. En wij begrijpen dat helemaal. Er gebeurt namelijk niet veel. Vandaag heeft André misschien wel extra gelijk. We filmden niet alleen vanuit de achtertuin, maar we filmden ook nog eens dezelfde boer als twee dagen geleden!

Wat we toen filmden was een jongeman op een trekker. Hij was bezig met het schudden van het gras. Zijn moeder Marijke reageerde onder het filmpje:

‘Prachtig he, dit is mijn zoon Jesse. Een warm klusje deze dagen. Na het maaien, komt het schudden, daarna wiersen en vervolgens persen zodat de rollen met de schuit naar de boerderij kunnen worden gevaren.’

Het wiersen en persen hebben we helaas gemist, maar gisteren zagen we hoe de rollen naar de schuit werden gebracht.

Hoe dan ook, echt nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaar: gewoon een filmpje van boer Jesse, de zoon van Marijke op trekker. Hij zorgt ervoor dat de rollen gras op de boerderij terecht komen. Meer is het niet voor vandaag.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan (De Orkaan): tekst, foto, video. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *