Zomaar een Zaans Minuutje: Varen langs De Schoolmeester πŸŽ₯

Er zijn dagen met een gouden randje. Zo’n dag dat je – we noemen maar een dwarsstraat-, mee mag in de boot van kapitein Teresa die je door het water van het Westzijderveld langs de prachtige molens brengt.

Zon, roofvogels, klotsend water en snoep voor het oog.

Hoe dan ook, echt nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaar: gewoon een filmpje waarin we op De Schoolmeester afvaren. Meer is het niet voor vandaag.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan (De Orkaan): tekst, foto, video

Deel dit artikel:

4 reacties

 • M. de Boer

  Is het nummer genoteerd van de tegenligger, want die mag wel op de bon

 • Dirk Stuurman

  Ook hier werd er door beide boten VEEL te hard gevaren…..max 6 km/h…loopsnelheid !!! opgelegd en vermeld op alle borden van het Hoogheemraadschap.
  De zeer zwakke kanten van de weilanden staan vaak op instorten waardoor zo’n weiland zal vollopen….en dan zijn de rapen gaar !
  Geen slimme actie van Teresa 😳

 • Jan Schaap

  Dat niet alleen, Dirk, maar bij een hoge golfslag gaan ook de nesten van broedende vogels eraan, die zich in/aan de kanten bevinden.

 • Frits Krom

  Wie weet er tegenwoordig nog van zoiets als “kommetjesland”? Dat zijn dus die veenweiden, die allemaal beneden waterpeil liggen en geheel omgeven zijn door zelf opgebaggerde en op de randen gedeponeerde lage dijkjes van slik en blubber, die door de jaren heen die weilandjes beschermden. Maar inderdaad niet goed bestand zijn tegen de golfslag van snelvaarders …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *