Zomaar een Zaans Minuutje: Zaanstreek aan Zee πŸŽ₯

OkΓ©, dit minuutje is stiekem niet genomen binnen de grenzen van de Zaanstreek. Maar, omdat zelfs het gemeentearchief van Zaanstad een hele expositie aan het dorp aan zee wijdt, hopen we ermee weg te komen. 

Toen het woord β€˜vliegangst’ nog ver weg in de toekomst lag en je vacantie nog met een c schreef gingen er veel Zaankanters op vakantie in Egmond aan Zee.

Hoe dan ook, we zijn heel even weg (fysiek dan, geestelijk zijn we altijd aan de Zaan!) en filmden richting de vuurtoren. Even lijkt er iets te gebeuren omdat er een brandweerwagen het beeld in glijdt, maar wees gerust: het is niks.Β 

Hoe dan ook, nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Een minuutje blik op dorp, zee en toren. Vacante… meer is het niet…

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan. Muziek: Piet Bakker.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Dirk bruins

    Leuk Egmond, wij konden toen een huisje krijgen van wessanen, ik werkte op de proefboerderij toendertijd, heerlijk in de duinen, snikheet maar gezellig naar het strand, 48 jaar geleden,.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *