Zon en schaduw in Krommenie (animatie Eilanden van Hain)

De vrede leek bijna getekend in Krommenie na het aanbod van Zaanstad om naar ‘alternatieve oplossingen‘ te zoeken om aan de klachten van de omwonenden tegemoet te komen.

Maar de bewoners zijn niet gerust op de uitkomst. Om hun grieven kracht bij te zetten heeft een van de omwonenden een animatie gemaakt waar te zien is hoe de bestaande huizen aan de Militaireweg last hebben van de nieuwbouw.

Dat de nieuwbouw te dicht op de bestaande bebouwing staat, is één van de klachten van de omwonenden. Andere klachten betreffen de ontsluiting en de autobrug over de Kerksloot.

De animatie laat de impact zien van het appartementencomplex – de Kwadrant-woningen – dat ontwikkelaar AM heeft geprojecteerd aan de rand van het plan. Delen van de Militaireweg zouden van oktober tot maart vrijwel doorlopend in de schaduw komen te liggen.

Het gebouw is weliswaar een stukje naar achter geschoven na klachten maar dat biedt te weinig soelaas. Bewoners zagen het gebouw liever veel verder opschuiven (of op een andere plek in het plan).

De bewonerscommissie vreest dat uiteindelijk de belangen van AM zullen prevaleren. Terwijl de aanbesteding voor AM gekozen is omdat die oog zou hebben voor belangen van bestaande bewoners. Maar die lijken geen vertrouwen in de ontwikkelaar te hebben.

De animatie is gemaakt op basis van de plannen van AM, met behulp van open source software zoals Google Earth.

Hier het Orkaan-dossier over Provily Slibkuil.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Gre Luttik

    Nu zijn we in de Zaanstreek wel iets gewend. Ik denk aan de hoge bebouwing aan de oostkant van de Zaan die de kleine woningwetwoningen in de schaduw zette en nog zet. Maar dit is nog een “hok” ook. Welke druil heeft dit bedacht?
    Aan de andere kant is volgens mijn summiere wetenschap het ontnemen van daglicht geen reden om niet te bouwen. Jammer. Het begint een beetje te lijken op die “ mooie, die fijne” Jordaan.

  • Marco Kerkhoven

    Het gebouw ziet er uit als een aliën met twee rechthoekige ogen die je constant bespieden…..

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *