Zondag start 70e Profronde van Noord-Holland in stadshart

Op zondag 17 april 2016 start voor de derde keer de Profronde van Noord-Holland in het centrum van Zaandam. De finish is in Assendelft.

Om 12:01 uur beginnen de 176 prof- en elitecoureurs aan de 200 km door onze provincie. Het begin is in Zaandam, in Assendelft worden ook twee slotomlopen van 8 km gereden. De finish wordt tussen 16:00 en 17:00 uur verwacht, ter hoogte van het “Fausto Coppieplein” in Assendelft.

Er is grote internationale belangstelling voor de ronden, op dit moment staan er al 11 internationale ploegen op de Startlijst (pdf).

In Assendelft wordt samen met het wielercomité Assendelft een afwachting- en Finish programma gepresenteerd met om 13:00 uur series sprint dames en heren met de nationale sprinttop. Om 15:00 uur zijn de finales van de sprintwedstrijden.

Om 13:45 uur is er een wielerwedstrijd voor kinderen van 6 jaar tot 12 jaar.

Ronde van NH activiteiten Kerkbuurt Assendelft. Luca Terpstra deed mee aan de dikke bandenrace.

Ronde van NH activiteiten Kerkbuurt Assendelft.

De Profronde van Noord-Holland is op zondag 17 april ook te volgen via de televisie en internet. De uitzending van de wielerkoers is te zien via RTVNH en via de website www.profrondevannoordholland.nl.

In Assendelft wordt ook een groot scherm geplaatst waarop de wedstrijd live te bekijken is. Ook via het Twitteraccount @RondevNH wordt live verslag gedaan.

Dit is de route op het kaartje (klik voor grotere versie).

route ronde noordholland 2016

De dag ervoor, zaterdag 16 april, is de toertocht over 30, 40, 60, 110 en 16o kilometer.

De foto links boven is van de finish van 2015, de foto van de kinderwedstrijd 2015 is van Dirk Jongejans en door de organisatie ter beschikking gesteld.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *