Zorgwaakhond MAX in Guisveld

In het tv-programma De Zorgwaakhond gaat Max-directeur Jan Slagter op zoek naar misstanden in de zorg. In de eerste van de vier afleveringen komt hij terecht in Zaandijk bij het Evean-verzorgingshuis Guisveld.

Wat hij er aantreft stemt niet tot vreugde: onderbezetting, intimidatie door de directie en medewerkers die niet durven te praten.

De vakbond FNV houdt zich inmiddels met de zaak bezig. In februari werd ook actie gevoerd bij Rosariumhof in Krommenie en het Lishof in Oostzaan (beide (ook Evean) door de FNV.

Harrie van de Laan van de POV heeft inmiddels vragen gesteld aan B&W van Zaanstad over de situatie, ze verzoeken het college “om verantwoordelijkheid te nemen en in te grijpen op zeer korte termijn.”

De uitzending van MAX is hier terug te kijken.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • hans van loo

  Schrijnend.
  Er valt voor de heer Slagter nog veel te doen en zoals blijkt niet alleen in Roemenië,maar in dit land in 2019.Wat een schaamteloze vertoning.

 • Met veel verbazing naar dit programma gekeken.zulke toestanden mogen niet voorkomen in de gezondheidszorg en in verpleeghuis guisveld in Zaandam dat er op 38 bewoners, maar 2 verzorgende zijn.er gaan onherroepelijk fouten ontstaan.

 • Cornelia

  Ik heb zelf bij Evean gewerkt en ben overgestapt naar een andere organisatie vanwege deze waanzin. Het personeelstekort heeft Evean zelf gecreëerd door heeeeel veel personeel weg te bezuinigen. De achtergebleven personeelsleden konden wel wat harder lopen. Daarnaast kregen wij er steeds meer taken bij die feitelijk niets met de zorg te maken hadden. De heren en dames directeurwn en managers maar achter hun bureautjes zitten met hun vette salarissen. Zij stonden niet open voor kritiek. Ik ben zelfs een keer op het matje geroepen omdat ik tijdens een overleg mijn mening uitte en toen de collega’s hierin mee kreeg…….Oef, daar waren ze niet blij mee.

 • Medewerker Evean

  Onderbezetting… ik weet niet beter. intimidatie…soort van. Hogere hand hebben altijd smoesjes en excuses. Goed personeel gaat weg. Als je overuren/meeruren heb passen ze tegenwoordig je dienst aan, dat compenseert dan weer. Volgens mij bepaal ik zelf hoe ik min meeruren opneem of uitlaat betalen. Mensen lopen gewoon bij Evean weg. Ik zit er nog omdat ik mijn klanten niet in de steek wil laten. Maar ook ik weet niet hoelang ik het ga trekken. De wekelijkse e-mails of we extra diensten willen draaien komen mijnneus uit. De ziekte verzuim is hoog, je valt voor andere wijken in. Voel mij soms gewoon een detacheerder. De tijd zal het leren. Maar ik weet wel dat het echt heel snel anders moet gaan met Evean. Vele collega’s kijken uit naar een andere vacature…alles is een kwestie van tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *