Zware mishandeling Vermiljoenweg Zaandam, politie zoekt daders – update: gevonden

In het programma Opsporing verzocht zijn gisteravond beelden getoond van een zware mishandeling in Zaandam. Sommige beelden waren echter volgens de politie te heftig om te laten zien.

Een blonde jonge vrouw en een jongeman sloegen een 52-jarige man in elkaar die een ruzie wilde sussen en lieten het zwaargewonde slachtoffer bewusteloos achter.

Het voorval vond op vrijdagavond 26 januari 2018 plaats op de Vermiljoenweg in Zaandam. Het slachtoffer stond rond 22.00 uur in de portiek van een flat te wachten. Naast hem hebben twee mannen en een vrouw ruzie met een vrouw in een donkere auto.

Zodra het slachtoffer er iets van zegt, komen de vrouw en een man hem tegemoet. Ze gaan direct een confrontatie aan met het slachtoffer en zeggen dat hij zich nergens mee moet bemoeien. De vrouw rijdt met haar fiets tegen het slachtoffer. Vervolgens haalt de man uit en slaat hij het slachtoffer knock-out. Op de beelden is duidelijk te zien dat de man na de klap roerloos blijft liggen.

Het slachtoffer raakte door de klap zwaargewond aan zijn hoofd. Het agressieve duo gaat er daarna rustig op de fiets vandoor, een voorbijganger die de man ziet liggen belt 112.

De politie is op zoek naar een blonde vrouw van ongeveer 20 jaar oud. Ze droeg een gewatteerde jas met bontkraag. De man die de klap uitdeelde is ook ongeveer 20 jaar oud en heeft kort haar. Het lijkt alsof het aan de zijkanten is opgeschoren. (Klik op foto voor grotere versie, het item van Opsporing Verzocht staat daaronder.)

Ze waren die avond samen met een licht getinte man, vermoedelijk ook rond de 20 jaar oud. Herkent u de personen op de beelden, laat het de politie weten.

[UPDATE: de man heeft zich bij de politie gemeld en de vrouw is daarna aangehouden, de zaak is van de website van Opsporing Verzocht verwijderd, ook het filmpje is offline gehaald.]

https://youtu.be/B-0zyyjHVts

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ray

    bijzonder dat dit 10 maanden na dato pas wordt vrijgegeven. Dit had m.i. eerder opgelost kunnen worden, dit soort schoften zijn toch duidelijk herkenbaar in beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *