19 woningen op caravanstalling Assendelft

Op het terrein achter Dorpsstraat 476 in Assendelft willen Did Vastgoedontwikkeling en Bouwbedrijf de Nijs een ‘gevarieerde’ woonwijk met 19 woningen bouwen. Het is nu nog een caravanstalling, maar die gaat daar weg.

Al eerder publiceerde Zaanstad een ‘startnotitie’ over het plan. Nu worden in het kader van de participatie omwonenden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 5 september.

Het aantal is volgens Zaanstad ‘maximaal 19’, op de site van het plan is sprake van ‘circa 20 woningen’. Dat aantal is wel van belang omdat 20 woningen de grens is voor 30 procent sociale huur. Sinds kort moeten plannen onder de 20 ook 30 procent sociale huur hebben, maar of dat hier ook geldt, is nog een punt van discussie aldus de ontwikkelaar. Zaanstad: “Voor nieuwbouwprojecten met een omvang van 20-woningen of meer geldt als norm tenminste 30% betaalbaar (huur en/of koop) in het middensegment hoog. Deze norm geldt sinds kort voor kleine projecten, de initiatiefnemer heeft hier nog geen rekening mee gehouden.”

De stolp aan Dorpsstraat 476 is een gemeentelijk monument. Die blijft zoals het is. Parkeren zal volledig op eigen terrein opgelost moeten worden.

De bijeenkomst is tussen 17.00 en 19.30 uur op het achterterrein van nr 476. Daarbij zijn mensen van de ontwikkelaars en de gemeente aanwezig. Belangstellenden kunnen ‘schetsen en eerste ideeën’ bekijken.

Meer informatie op de website van het project.

Impressie uit Startnotitie.

Door Piet Bakker. Bronnen: Startnotitie Zaanstad, brief omwonenden, contact met Did. Foto boven: Pascal Fielmich (2016), afbeeldingen van plan uit Startnotitie.

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *