2015 in 100 foto’s, deel 9: Marjolein Lensink-Neijzing

De Zaanstreek heeft water, historische panden, industrieel erfgoed, lintdorpen, natuurgebieden, het Intell-hotel, nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

De laatste 10 dagen van december op De Orkaan: de Zaanstreek 2015 in 100 foto’s. 10 Zaanse fotografen laten 2015 in foto’s zien. Vandaag de 10 foto’s van Marjolein Lensink-Neijzing. Eerder plaatsten we foto’s van De Orkaan, Erik Esteie, Marcel van Someren, Anjo Kan, OogopAssendelft, WendrichFoto, Sely Friday (Nassio) en Monique Anrochte.

Marjolein Lensink-Neijzing kijkt naar de details in de Zaanstreek, “verwacht bij mij geen mooi landschappelijk werk, maar juist de bijzondere dingen waaraan iedereen voorbij loopt.” Haar werk is op dit moment te zien bij J&W-fotoservice, bij Sanquin Purmerend, het Zaans Medisch Centrum en bij Sarah Kobak Edelsmid.

Haar boekje “Alles is er al, het wacht om gezien te worden” is te bestellen via Bol.com en via haar website. Ook is zij te volgen op Instagram en  via Twitter. Contact via marjolein@hotmail.com.

 

“Het begin van ieder jaar wordt op 1 januari begonnen met een rondje hardlopen, lekker door de polder naar de Zaanse Schans. De Leeghwaterweg is prachtig in de winter. Mooi ritme van kale bomen. En thuis wachten koffie en een oliebol!”

marjolein_lensink_de_orkaan

 

“Het mooiste Zaanse Huisje dat ik ken. Boschstraat 1 in Zaandijk. Ik loop er dagelijks langs.”

marjolein_lensink_de_orkaan2

 

“Ok, toch een molenfoto dan, omdat je niet de Zaanstreek kunt laten zien zonder molens. Maar dan wel een bij slecht weer en niet op de Schans. Molen de Bleeke Dood bij een naderende hoosbui.”

marjolein_lensink_de_orkaan3

 

“Inmiddels voorjaar geworden en tijd om op het Hembrugterrein op onderzoek te gaan. Wat een heerlijke plek om te fotograferen. Ik hou van de rafelrandjes van de stad. Het wordt er steeds mooier. Dat is goed. Maar ook jammer.”

marjolein_lensink_de_orkaan4

 

“De Zaanstreek en water horen bij elkaar. Door een fijn netwerk van sluizen, dammen en dijken houden we droge voeten. Dit is de Papenpadsluis bij de Westzijde.”

marjolein_lensink_de_orkaan5

 

“Zaans Groen en schapenwolkjes. Een top combinatie. En niet al het Zaanse Groen staat strak in de verf. Maar dat is nou juist ook wel weer charmant.”

marjolein_lensink_de_orkaan6

 

“De Zaanse Schans, vooruit dan maar, omdat het niet onvermeld kan blijven. Maar dan wel een foto die niet erg voor de hand ligt. De Faam in zijn nieuwe kralentuintje bij de Tinkoepel en het uurwerkmuseum.”

marjolein_lensink_de_orkaan7

 

“Als je omhoog kijkt is het vaak verrassend wat je ziet. VER: verse koekjes, verkruimelde koekjes, Verkade of Verskade? Mooi hoe de oude fabriek weer her ontwikkeld wordt.”

marjolein_lensink_de_orkaan8

 

“En dan is de herfst weer in het land. Overal prachtige kleuren. Fijn om fotograaf te zijn. Dit zijn de blaadjes in het water van de Tuinkade in Zaandijk. Ze lijken wel van goud.”

marjolein_lensink_de_orkaan9

 

“Deze foto heet Scary reflections of a blue door, day after Halloween. Ik hou helemaal niet van Halloween. En net toen ik liep te foeteren op al die nep pompoenen en helemaal niet enge spinnen en heksen, zag ik naast me dit ‘blauwe deur spook’  Woehoe… je zou er bang van worden :-)”

marjolein_lensink_de_orkaan10

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *