5 Manieren Waarop Buitenactiviteiten Je Leven Kunnen Verrijken


Mensen zijn er eigenlijk niet voor gemaakt om hele dagen binnen te zitten. Toch besteden we steeds meer tijd binnenshuis en de pandemie maakt het er natuurlijk niet beter op. Nu de zon zich weer wat vaker laat zien, zullen de meeste mensen zoetjesaan weer zin krijgen om de deur uit te gaan. En dan is de natuur om verschillende redenen te verkiezen boven drukbezochte attracties. In dit artikel leggen we uit waarom buitenactiviteiten een positief effect hebben op ons welzijn.

Veilig in contact

Wanneer je in een afgelegen natuurgebied kampeert, wil je waarschijnlijk niet je kostbare tijd besteden aan je telefoon. Maar een internetverbinding is wel handig om aan de thuisblijvers door te geven waar je je precies bevindt. Een actuele weersvoorspelling kan nodig zijn om je plannen voor die dag uit te stippelen. En een kaart is wel zo nuttig als je even de weg niet meer weet. Voor het internet ben je vaak aangewezen op een openbaar wifinetwerk en die zijn helaas niet erg veilig. Schakel daarom altijd een VPN in, zodat ook buitenshuis je digitale privacy beschermd blijft.

Een rijker leven

De natuur is goed voor de mens en andersom hoort dat ook zo te zijn. Vergeet daarom niet om al je afval weer mee te nemen in plaats van het daar achter te laten. Zo kunnen meer mensen nog langer genieten van een gezonde natuur. Met dit in het achterhoofd, is het tijd om aan jezelf te denken. Hier volgen 5 redenen waarom het buiten zijn in de natuur zo gezond voor je is:

  1. Je wordt er gelukkiger van

Van buiten zijn word je vrolijk. En dat is niet zo vreemd, want wie houdt er niet van een heerlijk zonnetje, kabbelend water en het geruis van de bomen. Het is ook een perfect recept voor ontspanning en dat alleen al tovert een lach op het gezicht van ons, drukbezette mensen. Tel daar nog het fijne gezelschap bij of juist dat langverwachte moment voor jezelf.

  1. Het maakt je gezond

We brengen veel te veel tijd binnenshuis door. We zitten uren achter de computer. En op het moment dat we de deur of het kantoor uitstappen, is de avond al gevallen. Vooral in de wintermaanden, als het al vroeg donker wordt, heeft dit gevolgen voor onze gezondheid. Door het kleine aantal zonuren is ons lichaam niet in staat om genoeg vitamine D aan te maken. En vitamine D is nu juist zo belangrijk voor ons immuunsysteem. Een tekort kan leiden tot gezondheidsproblemen, maar het is ook een grote oorzaak van de zogenaamde ‘winterblues’.
Naast het feit dat zonlicht goed is voor ons, zullen we ook veel meer in beweging zijn als we buiten zijn. Dat kan een wandeling zijn, maar er zijn natuurlijk ook legio leuke buitensporten om uit te kiezen. Denk maar aan zwemmen, raftenof bergbeklimmen. Door in beweging te zijn, verklein je de kans op overgewicht, vergroot je jouw uithoudingsvermogen en slaap je beter.

  1. Je bent even niet bereikbaar

De telefoon kan mee voor noodgevallen of navigatie, maar voor de rest blijft hij liever in de rugzak. Social media kunnen echt wel even zonder onze aanwezigheid. Gun je ogen het plezier en de rust van het natuurlijke landschap in plaats van ze te vermoeien met felle beeldschermen. Je zult merken dat je ineens veel meer oog hebt voor je omgeving.
  

  1. Je brengt tijd door met dierbaren

Of je nu met de hond gaat kamperen, met een stel vrienden of je hele gezin, ze zullen je gezelschap ongetwijfeld waarderen. Dit zijn de momenten waarop je mooie herinneringen maakt. Je leert elkaar beter kennen en je hebt ook oprecht aandacht voor elkaar. Ook buitenactiviteiten die je met meerdere mensen doet, versterken de onderlinge band.
  

  1. Je voelt je weer verbonden met de natuur

Vooral mensen die in een stad wonen, zullen het als een openbaring zien om tijd in de natuur door te brengen. Even geen grijze flatgebouwen en lawaaierig verkeer, maar wel het gefluit van vogels, de geur van natte aarde en het geklater van een rivier. Je voelt weer dat je onderdeel uitmaakt van de natuur.

Dit is een bijdrage van Twenty Four Webvertising 
 

Deel dit artikel: