5 tips om optimaal te genieten van je vakantiehuis

Ook deze zomer is een vakantie in Europa niet zonder risico. Des te meer reden om er een feestje in eigen land van te maken! Ben jij zo’n geluksvogel met een zomerhuis? En wil je het vakantieproof maken? Lees dan snel onze vijf tips voor zorgeloos wonen in je vakantiehuis.

Tip 1: Beveilig de woning

Met allerlei versoepelingen op komst, verwacht de politie een verdubbeling van de inbraakcijfers. Zorg daarom dat je zomerhuis goed beveiligd is. Kies bij voorkeur voor een slim alarmsysteem dat automatisch in- en uitschakelt en goede beveiligingscamera’s heeft. Het is belangrijk dat alle buitendeuren goed verlicht zijn, bijvoorbeeld met een buitenlamp met bewegingssensoren. Loop daarnaast ook de sloten en al het hang- en sluitwerk na en check of deze voldoende bescherming bieden. Plaats indien nodig een meerpuntsslot, een anti-inbraakstrip en een veiligheidscilinder op de voordeur en een dievenklauw op de achterdeur(en).

Goed om te weten: tegenwoordig kun je je voor een schappelijk maandbedrag abonneren op een intelligent alarmsysteem en andere slimme diensten voor veilig wonen. Zo heb je een gerust gevoel zonder veel geld uit te hoeven geven.

Tip 2: Check de cv-ketel

Om storingen en defecten van je cv-ketel te vermijden, is het essentieel om deze installatie elke één tot drie jaar door een vakman te laten onderhouden. Je kunt hier een loodgieter of andere specialist voor bellen. Door de cv-installatie op tijd te laten controleren voorkom je ook grotere problemen in je vakantiehuis, zoals waterschade, lekkage en zelfs brand. Kortom: allerlei dingen waar je écht niet op zit te wachten tijdens je vakantie.

Tip 3: Veeg de schoorsteen

Heb je een open haard of houtkachel in je vakantiehuis? Dan is dit hét moment bij uitstek om de schoorsteen onder handen te laten nemen. Elke dag vinden er wel 13 woningbranden plaats in Nederland. Het grootste deel van die branden wordt veroorzaakt door vuil in de schoorsteen. De beste manier om een schoorsteenbrand te voorkomen is door één keer per jaar een schoorsteenveger in te schakelen. Deze specialist verwijdert de hardnekkige aanslag en onverbrande deeltjes in het rookkanaal, zodat ze geen vlam kunnen vatten. Zo kun jij weer onbezorgd stoken.

Tip 4: Installeer een koolmonoxidemelder

Zowel een kapotte cv als vuil in de schoorsteen kunnen leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Voorzie je vakantiehuis daarom niet alleen van rookmelders maar ook van betrouwbare koolmonoxidemelders, ook wel CO-melders genoemd. Voor twee tientjes heb je er al een die je leven kan redden.

Tip 5: Reinig de dakgoten

Ook het dak van je zomerhuis heeft onderhoud nodig. Ga daarom één of twee keer per jaar het dak op om de dakgoten schoon te maken. Door ze regelmatig vrij te maken van bladeren, mos en ander vuil hou je lekkages, houtrot, schimmel en andere vervelende problemen buiten de deur.

Dit is een bijdrage van Twenty Four Webvertising 

Deel dit artikel: