50woordenfilmpje: DönerBeymeeuw

DönerBeymeeuw

De meeuw houdt de wacht aan de kop van de Gedempte Gracht. Vlak bij Bey, de dönerzaak. En dat is geen toeval. Meeuwen zijn dol op vuilniszakken vol kapsalon, hete kip en kofte en shoarma.

De rommel ruimt hij niet achter zijn gevederde kont op. Ben je gek?

50woordenfoto/filmpje

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden. Dit filmpje kregen we van Inez Ferdinandus:

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Misschien zou de dönerzaak zijn afval niet meer zo buiten moeten zetten? Ondernemers zijn toch verantwoordelijk voor hun afval?

  • Inez Ferdinandus

   Daar heb je 100% gelijk in. Maar dat afvoeren kost geld. Het is ook verplicht. Maar waarom zou je betalen als je het achter je zaak kunt dumpen.

  • Jacob Cabida

   Daar zeg je wat! Ik had recent een klacht/melding van overlast ingediend bij gemeente Zaanstad. Vanwege de (geluid-) overlast van de meeuwen.
   Ik kreeg een reactie; deze melding wordt niet in behandeling genomen omdat dit de verantwoordelijkheid is van de winkeliersvereniging! Dus…

   • Inez Ferdinandus

    Professioneel afval afvoeren in wel een zaak voor de Gemeente. Hoe minder afval hoe minder meeuwen. Maar het meeuwenprobleem zal altijd blijven denk ik..

    • Jacob Cabida

     Ja, maar de winkeliers kunnen elkaar wel aanspreken op hun gedrag, dat het niet oké en ook niet normaal is om de vuilniszakken achter het bedrijfspand te zetten! En vervolgens moet de gemeente dit gaan handhaven!

 • Edwin Kleiss

  Hier moeten we een speciale gezant op zetten.
  Ik zal Piet-Hein Döner bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *