50woordenfoto: Beatrixhaan

Beatrixhaan

De Beatrixflat wordt bedreigd. Als de ‘herontwikkeling’ van de Peperstraat doorgaat, gaat de sloopkogel in de karakteristieke flat bij de Beatrixbrug. Bewoners verzetten zich, maar Zaanstad en de projectontwikkelaar willen daar nieuwbouw. Sjoerd Soeters tekende al een plannetje.

Bas Sommeijer zag niettemin een lichtpuntje bij de flat: een haan. Victorie?

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Mark van wanten

  Gemeente moet zich schamen!!er is woningnood .
  Ga eerst maar eens bouwen op het verkade terrein en kan palen werf ruimte genoeg …

  • Beste Mark,

   Het kan ook en/en

   En bouwen bij de overtuinen en Kan palen en tegelijkertijd de Peperstraat en omgeving opknappen. In mijn ogen is de aanleg van de oost/west verbinding in de jaren50/60 van de vorige eeuw voor auto’s de grootste fout die er ooit gemaakt is in de Zaanstreek. Of vind je dat de Peperstraat moet blijven zoals het er nu uitziet?

   • Mark van wanten

    Helemaal mee eens.
    peperstraat ziet er niet uit.het is wachten op ongelukken.douchhen met een geiser enkel glas en de kozijnen rotten weg . maar dit is wanbeleid van de gemeente .als er in koog aan een hekje te hoog is dan komt handhaving en alle dwangsommen om je oren ..bouwen en opknappen kan zeker tegelijk ..
    Maar het feit blijft dat de woningen op de peperstraat betaalbaar zijn .en dat mag tegenwoordig niet meer..iedereen moet weg en zaandam word nieuw Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *