50woordenfoto: Next Level Chill Academy…

Chill Academy

“In mijn kindertijd speelden we buiten. Trefbal, stoeprandje, touwtje springen, hutten bouwen en rondscharrelen bij de bouw. Tegenwoordig zijn bouwplaatsen afgezet met grote hekken en beveiligd met camera’s en gaan kinderen naar de chill academy. En dan niet zomaar chillen, maar next level! Ik geloof dat ik nu toch echt oud word…”

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Tekst en foto zijn van Eveline Blok.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Door Eveline Blok.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Nee hoor Eveline, wees gerust, heeft niks met ouderdom te maken, is gewoon onzin.
  Ik ga er maar vanuit dat het niet gratis is….dus verdienmodel net als de overvloed aan coaches tegenwoordig.
  Vrees toch dat velen het zelf nadenken verleerd zijn helaas.
  Vind het er trouwens best nogal luguber uitzien.

  • Miriam de Boer

   Next Level is gratis voor alle bezoekers. ‘s Middags zijn wij open voor kinderen uit het basisonderwijs en ‘s avonds voor jongeren, elke dag van 15.00 uur tot 21.00 uur. (Wij starten net weer op na de vakantie en ivm gebrek aan vrijwilligers kan het zijn dat wij hier en daar een dagje dicht zijn). Ongeveer 180 kinderen en jongeren bezoeken elke maand de locatie.

   Het idee is jongeren van de straat te halen omdat de straat tegenwoordig niet altijd een hele veilige plek is. Onder jongeren daalt de lichte criminaliteit en de zware criminaliteit neemt toe.

   Geld krijgen wij minimaal vd gemeente. Wij zoeken zelf de financiële middelen bij bijv het Oranje Fonds, Gerrit Blaauw Fonds, Rotary Zaanstad , Rotary Zaandam etc.

   Wij hebben een tafeltennistafel, dartbord, karaoke set, voetbalbak en airhockey tafel.
   Af en toe organiseren wij Grafiti workshops, bingo etc.
   Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag zijn jongeren welkom die een rustige plek zoeken om hun huiswerk te maken en er is ook hulp

   Wij werken samen met sociaal wijkteams, Brijder preventie en vrijwilligers.

   Elke vrijdag is er Weekend Vibe van 19.00 uur tot 22.00 uur. Ik zou zeggen, stap eens binnen om te kijken of de plek echt zo luguber is.

   Wie nog vragen heeft bel gerust met Miriam 06-29077655

   Groetjes van Miriam

  • Sarah de Boer

   Wat enorm jammer dat je zo’n negatief bericht plaatst, op basis van aannames, zonder dat je enig idee hebt wat voor geweldig project, op basis van een weldoordacht plan, er achter deze gevel (van een voormalige basisschool) zit.

 • Luna ellinger

  Eveline blok, kun je ons de volgende keer alsjeblieft informeren van iets waar je je wel in verdiept hebt?

  De foto die volgens jou meer dan 1000 woorden zegt is een afbeelding van een van de zijkanten van het gebouw. Misschien handig om de volgende keer even een foto te maken van de voorkant? Of van de binnenkant? Neem alsjeblieft een kijkje op de website http://www.nextlevelchillacademy.nl om wat foto’s te bekijken.

  Next Level Chill Academy (nlca) is een initiatief van een Miriam de Boer die nlca zelf als vrijwilliger heeft opgezet omdat drugsgebruik onder kinderen een steeds groter probleem wordt in de Zaanstreek. Geen enkel kind of ouder heeft hier ooit iets voor moeten betalen, zelfs de feestjes en bingo’s zijn gratis. Lees alsjeblieft het bericht van Miriam zelf hierboven voor meer informatie.

  Ik ben zelf huiswerkbegeleider bij nlca en ik begeleid meerdere kinderen die elke week weer terugkomen met vragen. Ik zie hier ook kinderen die haast elke dag naar nlca toekomen om met vrienden samen te komen. Een aantal staan zelfs voor 15:00 uur al voor de deur omdat ze niet kunnen wachten om naar binnen te gaan.

  Beste Eveline, ik denk dat het tijd wordt dat jij jouw onderzoeksmethoden en foto vaardigheden even naar een ‘next level’ brengt en misschien iets minder chilt voordat je je volgende bericht plaatst.

  Want zoals waarschijnlijk duidelijk uit mijn bericht blijkt, maakt het me erg kwaad dat jij met jouw bericht een prachtige organisatie, en daarbij ook goede mensen met de juiste intenties, zwart maakt door haatdragende – en onjuiste informatie de wereld in te sturen.

  Dus alsjeblieft, zoek een andere hobby of overweeg om echte journalistiek te gaan bedrijven want hier heeft niemand wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *