50woordenfoto: Eenzaam

Eenzaam

Soms, als we erlangs fietsen, stappen we af om erop te zitten. Niet uit vermoeidheid, of omdat er aan de overkant iets te zien valt, maar omdat iemand het moet doen. Vandaag zagen we dat de natuur heeft ingegrepen: de bank wordt omarmd, doorgroeid en verwelkomd als een van hen.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij of jij nu en dan van 50 woorden.

Wij denken dat het bankje zo’n elf jaar geleden werd neergezet in het kader van de revitalisering van de Twiskeweg en omgeving. Hieronder nogmaals de foto – klik erop voor een grotere versie.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ton Lameijer

    Onderhoud is ver te zoeken. Als de gemeente er geen geld voor heeft, zou het misschien een idee zijn voor de honderden werklozen die Zaanstad telt, om zo’n bank te ‘adopteren’ en er wat mooi’s van te maken. Zoveel werk is het niet en daarna kunnen ze (en anderen) er gebruik van maken. in de jaren dertig van de vorige eeuw is de afsluitdijk aangelegd door werklozen en daar hebben we nog steeds plezier van. Dan moet zo’n bank toch ook wel kunnen of is dit vanuit onze huidige optiek een te zware belasting voor deze groep mensen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *