50woordenfoto: Jedelooschool

Jedelooschool

Ambachtschool, technische school. Honderden, nee duizenden jongeren leerden hier een vak. Zij werden timmerman, elektricien, automonteur, lasser of misschien wel bakker.

Nu wordt er in het schoolgebouw gewoond. Oud-leerlingen wandelen soms even langs. Kleurrijke verhalen komen weer naar boven. En ook het schoolplein is nu vervuld van kleur.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

De foto van de binnenplein van woongebouw Jedeloo aan de Westzijde in Zaandam werd gemaakt door Ruud Baars.

50woordenfoto

6 reacties op 50woordenfoto: Jedelooschool

 1. Dirk Dijkstra schreef:

  ja, dat is leuk om te zien.Wat een verandring.Ik ging op de school van 1969 tot 1974 als ik ’t mij goed herrinner :-)Ik woon nu reeds jaren in Noorwegen, dus ik kom niet zo vaak in de Zaan…..

  Groet Dirk Dijkstra

  • Jan melk schreef:

   Hoi Dirk Dijkstra als het goed is ben jij de broer van Martje ik zag je naam en de link naar Noorwegen ik ben Jan melk en de oude vriend van je broer en ik wou je even de groetjes doen ! Ik zat trouwens ook op de Jedeloo school afd consumptieve techniek . Leuke tijd

 2. Frans Kwast schreef:

  Ja ook ik op de Jedeloo begonnen in de bakkerij bij van vuren en van der Linden Ook alweer 50 jaar terug….Dirk kan ik nog wel voor me halen…

 3. Fred van Luit schreef:

  Ik ging op Colditz zoals het door ons genoemd werd van 1967 tot 1974. Eerst metaalbewerken en daarna automonteur en auto electro opleiding. Om 8 uur ging de poort op slot en als je dan niet binnen was had je een groot probleem. In rijen van 4 naar binnen en als je te lang haar had werd je er uitgehaald en naar de kapper gestuurd. Vollybal competitie op het schoolplein waaraan ook de leraren met een team aan mee deden. Mooie tijd en goede opleiding van vakmensen gehad.

 4. Johan van Vliet schreef:

  Meester Bakker (laslokaal) en meester Schedder met zijn sigaar zijn mij het meeste bijgebleven. En de conciërge met langhaar die kende ik uit de spoorbuurt.
  Prima tijd op die school gehad. Gelukkig had Coldits een eige bakkerij en consumptief afdeling kon je vers brood salades kopen.

 5. Kees Rijpkema schreef:

  Ik zat hier 3 jaar op de avondschool. Doen ze nu niet meer.Men gaat liever feesten

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *