50woordenfoto: Olympia…

Olympia…

De Orkaan-redactie is nu compleet. Want wat is een redactie zonder typemachine? Dat is een kerstboom zonder bal.

Dit prehistorische exemplaar was ooit in bezit van de heer Klaas Kan, in de periode 1923-1939 namens de Anti-Revolutionaire Partij ondermeer wethouder van Openbare Werken van de gemeente Zaandam (inderdaad, familie van…). 

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • De naam van Klaas Kan kwam ik regelmatig tegen toen ik in het Gemeentearchief speurde naar de handelingen en initiatieven van mevrouw Maria Johanna Everhard-Dik, de oma van echtgenoot Jan Lapère. Zij was in die zelfde jaren het tweede vrouwelijke raadslid van de gemeente Zaandam, voor de SDAP, de voorloper van de PvdA.
    In haar dagboekjes behandelde ze onder meer hoe lastig het was, dat je als vrouw voor gek verklaard werd dat je ‘mannenzaken’ wilde bemoeien: je had toch een huishouden en kinderen!

  • dick siebeling

    maar de vraag is, kan het nog gebruikt worden

  • H Aartsen

    ook ik heb goede herinneringen aan Olympia. Tot de automatisering zijn intrede deed had ik twee portables. Was in begin 70er jaren vrijwel de enige AGO agenturenagent die z’ n brieven typte en van doorslagen voorzag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *