50woordenfoto: Plastic people…

Plastic people

Plastic people bodypainted, oftewel volgens fotograaf Hans Holtmaat: “nep mensen met een likje verf (en papier). Nonchalant leunend tegen een muurtje.”

Deze kunst (want wij denken dat het dat is) is te bezichtigen op het Hembrugterrein, althans, daar werden deze zes modellen (vier vrouwen, twee mannen) gespot door onze fotograaf.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Fred Blijestein

    Zou dit als kunst betiteld gaan worden?
    Hoe komen sommige mensen toch makkelijk aan hun geld. Als ik alles kon overdoen koos ik zeker voor een leven als kunstenaar. Beetje flauwekul uithalen, interessant doen en moeilijk erbij kijken, maar lachend je bankrekening zien.

  • Anne Bijlstra

    Toen Karel Appel na de Tweede Wereldoorlog voor de COBRAgroep met de trein naar Kopenhagen reisde zag hij in Duitsland veel bedelende kinderen. Hij schilderde toen in de kantine van het stadhuis in Amsterdam het abstracte schilderij “De vragende kinderen”. Veel werknemers weigerden nog langer te eten in de kantine, ze waren nog niet gewend aan abstracte kunst. Het schilderij in de kantine werd “De Twistappel” genoemd. Het is nog steeds te bewonderen in het Grand hotel op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam. Kunst is emotie en roept op tot emotie. Daarom moeten we kunst koesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *