Optreden tijdens corona was er niet bij, gerepeteerd werd in het oude postkantoor van Wormerveer om voldoende afstand te houden. Maar nu kan de Zaanse Bigband weer helemaal los.

Ze bestaan 55 jaar en dat wordt op zaterdag 16 april gevierd met een jubileumconcert in de Bullekerk in Zaandam (er zijn nog kaarten).

Speciale gasten bij het jubileumconcert zijn Hammond-organist Elvis Sergio, trombonist André Pet (bekend van o.a. de New Cool Collectieve bigband) en zanger Jules Hagens. De bigband staat onder leiding van Sebastiaan Ohm.

Wij waren bij de generale repetitie (verhaal gaat door onder de video).

Tijdens de voorbereidingen van het jubileumconcert overleed oud-dirigent Ruud Hackman die tussen 1972 en 1991 leiding gaf aan het orkest. Met hem kon niet meer worden gesproken over zijn ervaringen. In het programmaboek werd wel geput uit de herinneringen van Peter Schoute, de oprichter van de bigband en die van trompettist Cees Slagt (rechts op de foto), die al meer dan vijftig jaar bij de band speelt. Ook Ger Timmer (trombone) is al lid sinds de beginjaren.

De band die Peter Schoute oprichtte in 1966 werd bij een radio-optreden in 1970 door presentatrice Letty Kosterman Pete’s bigband genoemd. Toen Schoute stopte als dirigent werd het de Zaanse Bigband.

De ‘roots’ van Benjamin Herman (New Cool Collective), liggen bij de band van Peter Schoute (onder).

Onder: de generale