59 procent van de Nederlanders maakt gebruik van de cloud

Forsa heeft samen met Norstat in opdracht van Strato een enquête georganiseerd onder Nederlanders tussen de 18 en 75 jaar. Aan dit onderzoek hebben meer dan 1000 personen deelgenomen. Het is gefocust op het gebruiken van een opslag in de cloud, wat ondertussen al 59 procent van de Nederlanders doet. Dit is een van de belangrijkste resultaten die dit onderzoek aantoont.

Waarom gebruiken Nederlanders de cloud?

59 procent van de deelnemers aan het onderzoek van Strato gebruikt tegenwoordig de cloud, dit zijn voornamelijk jongeren. In de leeftijdsgroep van 18 tot 29 jaar oud gebruikt 82 procent een opslag in de cloud, dit is beduidend lager bij de andere leeftijdscategorieën. De populairste reden voor het gebruik van een online storage is het voorkomen van gegevensverlies. Dit wordt door 85 procent van de participanten genoemd. Dit is natuurlijk ook erg logisch, je wilt niet dat jouw kostbare foto’s, documenten en andere bestanden verloren gaan. Een groot deel van de ondervraagden geeft aan dat ze geen gebruik willen maken van fysieke opslagmedia, zoals USB-sticks en hard drives, (75%). 71 procent van deze groep heeft als reden dat ze met elk apparaat en vanaf elke locatie toegang willen hebben tot hun gegevens. Daarnaast geeft 54 procent aan dat ze een opslag op het internet gebruiken, omdat ze zo data kunnen delen met anderen.

Waarom gebruiken Nederlanders de cloud niet?

41 procent van de mensen die Strato heeft ondervraagd, gebruikt dus geen opslag in de cloud. Hiervoor heeft deze groep verscheidene redenen, om te beginnen dat ze liever een fysieke opslag gebruiken. 72 procent van de niet-gebruikers geeft de voorkeur aan een USB-stick of iets dergelijks. Bovendien denken ze dat hun gegevens niet veilig zijn in de online storage. Ze vermoeden dat geheime diensten, hackers (66%) of onbevoegde derden (65%) toegang kunnen krijgen tot de opslag. Daarnaast is onwetendheid ook een reden waarom de mensen in deze groep geen cloud opslag gebruiken. 62 procent weet niet welke regels wat betreft de privacy van toepassing zijn, terwijl 62 procent geen idee heeft wat de cloud toevoegt. 48 procent van de niet-gebruikers weet niet hoe ze hun bestanden en documenten moeten bewaren in een online opslag.

Partnerproductie met Twenty Four Webvertising B.V.

 

Deel dit artikel: