Donderdagmiddag – 4 april – omstreeks 16.00 uur zijn een fiets en scooter met elkaar in botsing gekomen op de S. Lootsmastraat in Zaandam.

Een 7-jarig jongen was samen met zijn oma op weg naar huis nadat ze bij de winkels waren geweest. Vlak bij huis reed de jongen een stuk vooruit op zijn fiets. Een scooter die in dezelfde richting reed zag de jongen fietsen. Hij remde af en toeterde om aan te geven dat hij erlangs wilde rijden. Op dat moment reed de jongen voor zijn huis en stak op zijn fiets de weg over om links de stoep op te rijden. De fiets en scooter kwamen hierbij met elkaar in botsing.

Bij de botsing kwam de jongen ten val. De scooter knalde eerst nog tegen een geparkeerde auto, waarna ook deze bestuurder viel. De scooterbestuurder raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken en maakte zich druk om de jongen. De jongen heeft meerdere schaafwonden opgelopen en werd in een ambulance nagekeken. Na overleg tussen de ambulancemedewerkers en een kinderarts in het Zaans Medisch Centrum werd, vanwege zijn jonge leeftijd, besloten om de jongen voor de zekerheid in het ziekenhuis na te laten kijken.

De geparkeerde auto die bij het ongeval schade opliep was toevallig van familie van de jongen. Politieagenten hebben de bumper van de auto zo goed als mogelijk weer teruggebogen, zodat de auto weer rijdbaar is. De eigenaren kunnen op een later moment met hun auto naar een schadebedrijf.

Onder een slideshow met zes foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Bijdrage door Michel Schermer