De stichting Surant, gespecialiseerd in re-integratie van (ex-) gedetineerden met een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond, gaat helpen bij het aanpakken van de overlast in het Veldpark.

Het zal vooral om individuele begeleiding gaan. Een aparte opvanglocatie voor de Veldpark-groep is er nog nog niet, maar ‘daar wordt aan gewerkt’ aldus burgemeester Hamming die bij aftrap van het project sprak, hij hoopte daarbij vooral op (financiĆ«le) steun van het rijk.

Het feestje op de locatie van Surant aan de Penningweg in Zaandam werd muzikaal omlijst door een band van ‘ervaringsdeskundigen’ uit het Veldpark zelf. Hamming bedacht daarbij dat overlast op deze manier ook op een constructieve manier ingezet kon worden.

De aanpak van de overlast moet op verschillende manieren gebeuren aldus de burgemeester, niet alleen met handhaven en opjagen: “Dat is niet de oplossing.”

Hamming dankte POV-raadslid Harrie van der Laan die suggereerde om met Surant te gaan praten. Deze samenwerking was volgens Hamming een eerste stap in de goede richting bij het Veldpark. Samenwerking met Handhaving, de wijkmanager en ook het Leger des Heils was belangrijk volgens Hamming.

Dew Koesal van Surant: “we kunnen geen wonderen verrichten, maar samen kunnen we er wel heel wat van maken.”

Lees hier ons dossier Overlast Veldpark. Hier meer informatie over Surant.

Foto boven: Dew Koesal, Jan Hamming en de band bij de aftrap van het project. Onder: Hamming houdt toespraak, Handhaving blijft op de achtergrond. Daaronder nog meer foto’s.

Hamming, Koesal en Harrie van der Laan (wit overhemd) luisteren naar de band.
Koesal en Hamming (foto Harrie va der Laan)