Gisteravond speelde Groen Geel/IJskoud de Beste tegen HKC (in Hardinxveld-Giessendam) hun eerste van een ‘Best of Three’ serie voor handhaving in de korfballeague.

Door: Dennis Dallinga

In de reguliere laatste wedstrijd van het seizoen moest Groen Geel winnen van KCC met 2 verschil. Alleen verloren ze met 19 – 23. Waardoor de ploeg uit Wormer deze Play-Downs moeten spelen.

De ploeg van trainer Daniël Harmzen speelde op 2 april hun laatste wedstrijd, terwijl HKC zaterdag 16 april in de hoofdklassefinale (verassend) verloor van Unitas uit Harderwijk.

Groen Geel begon met een 0 – 1 voorsprong door Carlo de Vries, daarna werd het 1 – 1 door Carmen de Heer van HKC. Groen Geel begon daarna met een run en zo stond er halverwege de eerste helft een 3 – 8 op het bord. HKC had ondertussen een Time-Out genomen om zo te proberen het tij te keren, en dat wierp zijn vruchten af. Via de 4 – 8 door Van Baggum bij HKC en de 4 – 9 door Fenna Jagtman had Groen Geel een goede voorsprong. Daarna werd het wat onrustig aan de kant van Groen Geel en kon HKC een run van 3 maken. Zo stond het met rust 7 – 9. Wel viel er na de 6 – 9 voor HKC nog een gele kaart aan de kant van Hardinxvelders voor Marrien Ekelmans, wegens commentaar op de leiding.

Direct na rust schoot HKC uit de startblokken, binnen een mum van tijd stond het 11 – 9, coach Harmzen probeerde met een Time – out nog rust terug in de groep te brengen, maar dit mocht niet baten. Via 11 – 10 aan de hand van de in het veld gebrachte Martin Coevert, liep HKC verder uit naar een 14 – 11 voorsprong. Via allerlei wissels probeerde coach Harmzen nog een andere tactiek uit te voeren, maar ook dat had geen zin. Groen Geel was het beste van hun spel kwijt en wist dat niet meer om te draaien. HKC liep verder uit en uiteindelijk stond er een 22 – 17 op het scorebord.

Jan Hoekstra

Coach Daniel Harmzen:

“De eerste tien minuten speelden we prima en daarna zakten we compleet door het ijs. We hadden de mannen van HKC buitenspel gezet, maar we verzaakten het af te maken. Je gooit het op deze manier zelf in de prullenbak en je maakt er een collectieve wanprestatie van.”

Hij vervolgt:

“We kunnen schieten en afronden, maar vandaag dus niet. Wie weet hoe dat komt, mag het zeggen. Het blijkt maar weer dat we met lastige wedstrijden moeite hebben en dat moeten we onder controle krijgen. Zaterdag (23 april) moeten we winnen. We moeten starten met de focus die wij de eerste tien minuten vandaag ook hadden en dan moet het goedkomen.”

Mocht Groen Geel zaterdag inderdaad winnen, dan volgt er volgende week dinsdag 26 april, nog een derde wedstrijd bij HKC in Hardinxveld-Giessendam.