De geur van wilde eend op de barbecue vermengt zich met die van de zalm uit de rokerij. Er is hert, wildzwijn, duif waarvoor de koks van Oostzaan de mooiste bereidingen bekokstoven. Maar let op: kogeltjes kunnen voorkomen.
Oostzaan staat op zondag 26 oktober officieel in het teken van het wildseizoen. Op het Kerkplein bundelen drie horecahelden – Spijz, Het Hof van Oostzaan en Café Borrelz – hun krachten voor de allereerste editie van De Wilddagen (eigenlijk één dag) van Oostzaan. Afgelopen juli organiseerde het trio ook de eerste Oostzaner Haring Party.
Bezoekers kijken niet alleen, ze beleven. Aan de kant van Spijz is een speciale wild experience: live uitleg over hoe je een barbecue écht heet krijgt, hoe je wild opzet, gaart en serveert.
De leverancier van veel van het moois dat die dag op de barbecue of in de pan belandt is Ruig Wild & Gevogelte. Ze zijn er ‘Supertrots’ op.
Afgelopen week bezocht John Lukken van Spijz zijn oude werkgever Ruig. Hij voelt zich er nog altijd als een vis in het water en kroop achter de werkbank om een tipje van de sluier op te lichten:
Door: Merel Kan met veel hulp van John Lukken en Ruig.
Lekker, hoor!
Ik heb het al in mijn agenda gezet.
Wild en Ruig Kan in Oostzaan wel Lukken ;)