AD glijdt uit: geen aangifte ‘Omar Abdullah’ uit Zaandam

Dat de uitspraken van de Utrechtse PVV-lijsttrekker Van Deún over het afbranden van de moskee op z’n minst stuitend zijn, is zonneklaar. En een aangifte wegens discriminatie en aanzetten tot haat en geweld komt niet onredelijk over.

Maar toen wij het persbericht van ‘Omar Abdullah’ ontvingen waarin hij meldde dat hij aangifte had gedaan en anderen opriep hetzelfde te doen, belandde het in de prullenbak. ‘Omar’ is de laatste tijd nogal (anoniem) aanwezig in het Zaanse Facebook-circuit en hij is niet overal meer welkom. Omar trolt.

Voor ons werd het pas nieuws toen we zagen dat het AD, NU.nl en De Utrechtse Internet Courant (DUIC) de ‘aangifte’ van ‘Omar’ opnamen. Bij navraag bij de politie bleek het om een melding te gaan, niet om een aangifte. En bij navraag bij Omar, bleek ‘Abdullah’ een ‘bijnaam’ te zijn.

De verslaggever van het AD laat weten:

‘Na uitgebreid contact met de inwoner gingen we er vanuit dat het om een aangifte ging. Hij was zelf in de veronderstelling dat hij aangifte deed. Nu blijkt dat hij een melding heeft gedaan bij de politie.’

Op de valse naam gaat de verslaggever niet in. Dat Omar ervan uit ging dat het om een aangifte ging, ontkent hij (of zij) overigens tegenover ons. Als wij hem voorleggen dat je je voor een aangifte moet legitimeren antwoordt hij:

‘Ja precies, even ID-kaart laten zien en aangifte doornemen.’

En dat heeft hij dus niet gedaan…

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Interessant … en precies volgens verwachting.

  “Goedemiddag Merel. Fijn om te lezen dat je er aandacht aan wil besteden. De kopie van de aangifte staat bij de reacties op de FB pagina. Ik heb ze als bijlagen toegevoegd. Het registratienummer van de aangifte is 180113-00581102797. Voor het doen van een online aangifte en van een online melding wordt hetzelfde webformulier gebruikt. Dit kan je zien aan de link van de politie.

  Met vriendelijke groet,

  Omar Abdullah

  https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/meldformulier-discriminatie.html?sid=1bb23554-5d6a-4ac5-9e49-63f24f20b0a8”

  En dan nog willen beweren dat ik geen aangifte heb gedaan. Verder valt het me nog mee dat er niet beweerd wordt dat ik onder een “valse naam” aangifte heb gedaan … #Laster #Strafrecht #262

  • De Orkaan

   Hallo ‘Omar’, je hebt toegegeven dat je beseft dat je geen aangifte hebt gedaan en inmiddels kennen we je echte naam. Geen Omar, geen Abdullah.
   Op de vraag wanneer je echt aangifte gaat doen is jouw antwoord (hebben we even voor je gekopieerd, screenshots aanwezig):
   ‘ja daar wacht ik nog op, zal wel gebeld worden voor een afspraak, ik denk dat ik dan naar Zaandijk moet, dat grote bureau langs de snelweg.’
   Verder beweren we nergens dat je onder ‘valse naam’ aangifte hebt gedaan, simpelweg omdat je geen aangifte hebt gedaan.
   Tot slot een huishoudelijke mededeling: wij staan op De Orkaan toe dat mensen anoniem reageren, mits ze onze huisregels respecteren en een geldig mailadres gebruiken. Je trolt en manipuleert reacties. Hierdoor zien we geen meerwaarde om jou nog toe te laten.

 • rj

  Wow…

  Of zoals mijn zoontje zo lief zegt: “Doei!”

 • Harrie van der Laan

  Derk Antoon Willem van Tongeren

  Komt de naam jullie bekend voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *