Anoniem anti-spoedwet pamflet in Zaanse brievenbussen

In Assendelft gaat een pamflet rond waarin ‘men’ waarschuwt voor de spoedwet die mogelijk wordt ingevoerd in Nederland.

Het anonieme schrijven lijkt in heel Assendelft te zijn bezorgd. Ongeacht of er NEE/JA of NEE/NEE stickers op de brievenbus zitten.

Door: Edwin Kleiss

Kort samengevat: Als de spoedwet doorgaat kan minister de Jonge alles maken. Hij heeft volledige beschikking over uw reilen en zeilen en kan zelfs uw kinderen uit huis halen.

Een heus complot dus, en ook wij –demedia- worden er aan de haren bijgehaald: die zouden dit onder de pet houden ‘om deze wet stilletjes in te kunnen voeren.’

Op verschillende sociale mediakanalen als Nextdoor en Facebook gaat de brief ook rond.

Met reacties als: “Komen de complottheorieën nu ook al door je brievenbus?” “Is dit pamflet wel Coronavirus vrij? ” en “Ik had hem al vorige week. Gekkenhuis.”

Het is een hele onderneming om zoveel pamfletten te laten drukken en te bezorgen. Welke organisatie zit hierachter? Zijn er vrijwilligers ingezet? We zijn benieuwd!

Hoe dan ook we houden het niet onder de pet, we printen de brief 1:1

Komende Spoedwet gaat uw leven zoals U het kent compleet Inperken!

De Spoedwet wordt naar voren gehaald en met spoed door de Kamers geloodst. En alhoewel deze wet ten opzichte van de eerste consultatieversie gering is aangepast, (controle achter de voordeur is eruit gehaald), geeft deze wet de overheid carte blanche iedere willekeurige maatregel te nemen.

Let op! De overheid en media berichten hier niet of nauwelijks over, om deze wet stilletjes in te kunnen voeren.

Deze wet geeft de minister van VWS (Hugo de Jonge) het mandaat om per decreet te gaan regeren.

Dat leg ik graag even uit.

Dit betekent dat de minister naar eigen goeddunken (letterlijk!) maatregelen kan op- en afschalen, zonder het parlement daarin te betrekken.

Wil hij dat u vanaf morgen 2,5 meter uit elkaar blijft? Dan gebeurt dat.

Wil hij dat iedereen in Nederland vanaf morgen zowel binnen als buiten mondkapjes

gaat dragen? Dan gebeurt dat.

Wil hij dat u slecht op bepaalde uren van de dag buiten mag komen? Dan gebeurt dat.

Wil hij mensen verplicht in quarantaine plaatsen? Dan gebeurt dat.

Wil hij Samenkomsten van meer dan 2 of 3 personen verbieden? Dan gebeurt dat.

Wil hij bedrijven sluiten en/of horecagelegenheden beperken/verbieden? Dan gebeurt dat.

Wil hij iedereen verplichten een PCR-test te nemen? Dan gebeurt dat. Wil hij reizen naar het buitenland verbieden? Dan gebeurt dat.

Wil hij alle verzorgingshuizen en bejaardentehuizen voor ieder bezoek afsluiten? Dan gebeurt dat.

Wil hij mensen voor quarantaine uit huis plaatsen? Dan gebeurt dat. Wil hij ‘besmette’ kinderen bij ouders weghalen? Dan gebeurt dat.

Wil hij iedereen verplichten zich te laten vaccineren? Dan gebeurt dat, zelfs onder dwang.

Wil hij de verkiezingen van maart 2021 tot onbepaalde tijd uitstellen? Dan gebeurt dat.

Artikel 58s geeft de minister het recht om alles wat niet benoemd staat naar eigen inzicht en goeddunken uit te voeren. Het geeft hem de wettelijke grondslag om dictator te zijn. Alle grondrechten kunnen door hem naar eigen inzicht worden ingeperkt.

En nu hoor ik de mensen al roepen: “Ik doe daar niet aan mee, niet bij mij, ik ben mijn eigen baas, ik beslis zélf wel wat goed voor mij is, niemand haalt mijn kinderen weg, ik laat mij niet vaccineren”, enzovoort.

Maar dan heeft u niet goed opgelet.

In het woord spoedwet zit het woord WET. Dit geeft de overheid de volmacht om al het bovenstaande uit te voeren naar wil en beschikking met strafmaatregelen en hoge boetes als u niet mee werkt. In landen om ons heen gebeurt het al. Ook kan de wet steeds verlengd worden en ondermijnt hiermee voor de looptijd onze democratie. Deze looptijd kan in het ergste geval jaren zijn. Ook is in deze wet sprake van een epidemie en geen pandemie. Met het komende herfst seizoen op komst kan dus ook de griep of een ander virus reden zijn tot handhaving van deze maatregelen. – Is dit niet heel buitenproportioneel om een virus in te dammen? – Gaat dit nog wel over de volksgezondheid? -Accepteren we dat onze democratie verloren gaat (wellicht voor lange tijd, want virussen zijn er nu eenmaal altijd)? -Wat voor impact gaat deze wet geven als ze iedereen die mogelijk in contact is geweest met een mogelijk besmet iemand verplicht in quarantaine gaan plaatsen? (Als je een druk stoplicht oversteekt of een drukke supermarkt bezoekt is er altijd wel iemand in de omgeving mogelijk besmet en dan loop je het risico elke keer opnieuw voor 14 dagen opgesloten te worden) – Hoeveel onrecht en leed gaan mensen ervaren door deze ingrijpende maatregelen die gebaseerd zijn op een onbetrouwbare test om vast te stellen of iemand besmet is? – Zij n er geen andere, veel minder ingrijpende wegen te bewandelen om deze situatie onder controle te krijgen? DIT GAAT VOOR ONS ALLEMAAL ENORME IMPACT HEBBEN VOOR ONBEPAALDE TIJD Wil jij dit laten gebeuren? Mijn antwoord is NEE! Dit gaat veel te ver en zou pas aan bod mogen komen als alle andere mogelijkheden niet effectief genoeg zouden zijn blijken te zijn en dan ook na uitvoerig overleg m.b.t. de voor en nadelen en met instemming van het volk. Staat op dit moment de zorg enorm onder druk? Zijn heel veel mensen momenteel enorm ziek? Is de hoeveelheid besmettingen (gemeten met een test die NIET geschikt is om een diagnose te stellen) op dit moment onbeheersbaar? Op al deze vragen is het antwoord: NEE! Dat betekent dat er andere mogelijkheden zijn om de volksgezondheid te garanderen aangezien we er nu veel beter voor staan als in maart. Ben jij het er mee eens dat dit niet zomaar en zonder instemming van het volk mag gebeuren? Deel dit bericht dan en breng ook andere mensen op de hoogte.

Alleen samen kunnen we dit misschien nog tegen houden.

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  Wat een knappe brief: Zó veel tekst met zó veel aannames, zonder ook maar ergens één enkel bewijs te leveren! Al zou men alleen maar de wetstekst hebben afgedrukt en die woord voor woord hebben ontleed. Al zou men maar één voorbeeld van een land ‘om ons heen’ hebben gegeven. Nu liggen uiteindelijk alle landen van de wereld om ons heen, dus je zou China kunnen noemen.
  Het is weer eens zover: een ton kennis weegt minder dan een pond mening.

 • Jaap Meeuwsen

  Feit is wel dat het een heel enge wet wordt vrees ik.
  Heeft weinig te maken met complottheorieën, we zullen het zien want hij is er nog niet.
  Maar maak me toch ernstig zorgen over onze privacy als je ziet wat er nu al gebeurt met al die rare noodverorderingen.
  We hebben allemaal recht op onze mening, ook deze mensen, en zoveel onzin staat er nou ook weer niet in.
  Ik zou zeggen, we moeten het afwachten en gelukkig hebben we in Nederland vele juristen die Den Haag regelmatig op de vingers tikken wanneer er weer eens iets niet klopt. Het vertrouwen in onze overheid neemt niet voor niks zienderogen af op het moment.

 • hans van loo

  Het ontbreekt er nog aan dat de opstellers lieten weten dat het virus helemaal niet bestaat.

  Maar die meneer De Jonge ? Een babbelaar die ooit voor de klas stond, een ijdeltuit, als je haar maar goed zit, als je clownsschoenen maar opvallen, een man die kennelijk een hekel had aan ouderen.

  • Jaap Meeuwsen

   Dat het virus niet bestaat staat er ook inderdaad niet.
   Dit gaat over de spoedwet die het gevolg is van dit virus en daar mogen we best kritisch over zijn, het is niet verstandig dat we de heren maar klakkeloos hun gang laten gaan. Het is tenslotte gaan oorlog.
   Maar zoals al vele malen eerder gezegd, kritiek op het coronabeleid wordt niet in dank afgenomen.

 • Ron Bouw

  Vreemd: er staat geen instantie of afzender onder, maar weet wel dat dit mogelijk komt, toch een politieke partij?
  En waarom alleen in Assendelft ? , erg vreemd.
  Dat wij een onbetrouwbare regering hebben, moge duidelijk zijn maar we blijven ze wel iedere 4 jaar steunen, hebben wij boter op ons hoofd?
  Ik zou niet teveel waarde hechten aan dit schrijven.

 • Kees van Buren

  Jammer er nog steeds meer gekken buiten dan binnen de poort rondlopen. Ook ik kreeg dit wanstaltige a4tje volgekalkt met idioterie.Nergens op gebaseerd of onderbouwd. Helaas zullen mensen die geestelijk niet sterk in hun schoenen in deze bagger gaan geloven en dit ook kenbaar gaan maken.

  • Jaap Meeuwsen

   Nou, Kees, ik kan u uit persoonlijke ervaring zeggen dat mensen met geestelijke problemen het erg moeilijk hebben gekregen met het beleid zoals het nu gevoerd wordt.
   Lees ook de Brandbrief ( https://opendebat.info ) tot nu toe getekend door 2275 artsen en medisch professionals en 18.078 bezorgde burgers. Ook wel iets om over na te denken ipv iedereen voor gek te verklaren.
   Bovendien staat het iedereen met een andere mening helemaal vrij om dit A 4 tje terstond in de prullebak te mieteren toch ?

   Dit is maar het laatste wat ik erover te melden heb.

  • Berry van Halderen

   Je mag wat van de brief vinden hoor.
   Maar doe ook even wat onderzoek naar de noodwet, en er komt ook vanuit hoogleraren recht veel kritiek op deze wet die veel te ver gaat. De eerste versie van de wet gaf bijvoorbeeld het recht om je huis zonder opgave van reden binnen te vallen om te controleren of je niet met teveel mensen thuis zit.
   Er is toch echt een limiet aan wat de overheid zou mogen doen (1984?). Zou je wel een tracker willen hebben die constant bijhoud waar je bent en met wie je samen bent zodat daar conclusies uit getrokken kunnen worden…. O, ja, shit we leven al in 1984.

  • Loes van dijk

   Nou Kees u houdt niet van lezen begrijp ik. Deze spoed wet is heel lang en uitgebreid. Met allemaal kleine lettertjes en moeilijke woorden..maar ik begrijp uit uw woorden dat u niet geïnteresseerd bent in de spoedwet. Dat begrijp ik overigens. Het is zeer ingwikkeld en langdradig en super saai om te lezen.

 • Dirk Boet

  Het is bij de wet verboden om te hard te rijden, wie trekt zich daar iets van aan en hoe vaak wordt er gehandhaafd.

 • E. Renkema

  Dus Rutte, Merkel, Macron, de Australische premier, de Canadese premier enz.enz. hebben afgesproken de hele wereld onder controle te gaan brengen middels spoedwetten en dergelijke??? Het zijn en blijven malloten die denken dat regeringen het totale leven in de hand willen nemen. Kleuterschool nog maar een keer overdoen.

 • P. de Bruin

  Waarschijnlijk hebben de mensen die dit soort dingen schrijven c.q. versturen nog geen ervaring met ernstig zieke en overleden naasten.

 • Dirk Dirksen

  Die spoedwet legt juist de verantwoordelijkheid b de hele 2e kamer ipv bij een paar mensen op basis van nood verordening, goed initiatief dus

 • Piet Weijers

  De wet is gebaseerd op aannames de tegenargumenten ook waarom dan een wet die in privé ingrijpt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *