in de 2e klasse A kunnen de nummers 6 tot 14 rechtstreeks degraderen. Assendelft ging op bezoek bij FC Medemblik voor dit ‘degradatie’-duel en trok uiteindelijk aan het langste eind.

FC Medemblik begon zonder Jurre Woudenberg. Die vormde in het verleden met Niel Koster een gouden duo. Koster speelt nu bij Hollandia en is topscoorder in Westfriesland. Trainer Volkert Jan Putting gaf de voorkeur aan Sam Hoogendijk. “Ik wil meer werkers in het team”, zei hij na afloop. “Jurre is een technisch begaafde speler”.

Assendelft kwam gelijk al in het begin op voorsprong. FC Medemblik was nog niet helemaal bij de les, en werd verrast door een goede aanval. Jimmie Glas werd goed aangespeeld en hij verraste de verdediging van FC Medemblik. Hij omspeelde Sjoerd Bijlstra en Daan Bood en schoot de bal in de uiterste rechterhoek voorbij doelman Jason v/d Slot: 0-1.

Er waren daarna kansen voor Deylano Kemker en Sam Hoogendijk, maar doelman De Vries van Assendelft greep adequaat en snel in. Even later ging FC Medemblik goed door en werd Jesse Wenners neergelegd door Niels v/d Woude (Assendelft) in de 16 meter. Een strafschop volgens de goed leidende scheidsrechter Jochem Puts. Deylano Kemker mocht dit buitenkansje voltrekken: 1-1.

Assendelft gooide er een schepje erbovenop en gelukkig voor FC Medemblik stond Joran v/d Sloot goed te keepen. Hij wist de bal met handen en voeten uit het doel te houden.

Halverwege de wedstrijd wist FC Medemblik de bal niet goed te verdedigen en in een klust van spelers was het laatste zetje van Niels v/d Woude: 1-2. FC Medemblik ging strijdend ten onder en wist weinig kansen te creëren. Ruststand: 1-2

Na rust had Guillaume Groot, die nog een jaar bijtekende bij Assendelft, zijn mannen geïnstrueerd alles op alles te zetten de voorsprong te verdedigen. Zij hadden vorige week nipt verloren van Uitgeest en wilden koste wat het kost 3 punten meenemen vanuit Medemblik naar Assendelft. Ook FC Medemblik had na een mooie reeks vorige week tegen Assendelft-buurman SVA net verloren. “We hadden daar zeker een gelijkspel verdiend”, aldus trainer Volkert Jan Putting.

De tweede helft van vanmiddag was niet bepaald een wedstrijd om lang stil bij te staan. Er waren kansen voor Assendelft, maar die werden niet goed en/of slordig ingeschoten. FC Medemblik probeerde het wel, maar tegen muur van spelers van Assendelft viel de bal steeds verkeerd en bleven uitgespeelde kansen uit. Assendelft ging gelukkig naar huis met 3 punten. “We hadden dit nodig”, zei Guillaume Groot op weg naar de auto’s.

Assendelft speelt volgende week thuis tegen mededegradatiekandidaat ZAP. Komende donderdag speelt FC Medemblik een doordeweekse wedstrijd tegen Meervogels ’31 in Akersloot.

Interview met doelpuntenmaker Jimmie Glas.

Door Bert Putters.