Helaas, zouden we bijna tikken, is het Zaanse centrum ontdekt als hete plek waar geliefden hun gevoel voor elkaar bezegelen. Dit doen zij door een liefdesslotje te klinken aan een van de bruggen van de Hermitage.

Veel steden beschikken over een brug waaraan zo’n slotje wordt gehangen door paartjes die op dat moment oprecht denken dat wat ze voelen voor eeuwig is. Het sleuteltje wordt in het onderliggende water gegooid zodat niemand er meer bij kan: en ze leefden nog lang en gelukkig! 

In Parijs bezweek de beroemde Pont des Arts bijna onder het gewicht van de liefde. Daarom werden er glazen platen tegen de brugleuningen geplaatst door de bestuurders – œufs mous, vinden wij!- . Parijs stond niet alleen. Op verschillende plekken over de wereld en in het land werd dit liefdesritueel gesmoord omdat de bruggen eronder zouden lijden.

Maar… wij gaan ervan uit dat burgemeester Hamming het ritueel zal omarmen. Afgelopen vrijdag vertrouwde hij interviewers van de Kleurenpracht namelijk toe dat rood zijn lievelingskleur is want:

‘dat is de kleur van de liefde!’

#romantisch

  • PS. Wij konden geen naam van die Zaanse (slotjes)brug tussen Hermitage/ Ankersmidplen vinden, misschien is er iemand met een suggestie? 
  • PS. 2 Dat linker slotje heeft een cijfercode, geen sleuteltje om in het water te gooien. Telt hun liefde dan wel?

Door: Merel Kan, tip en foto’s Dennis Dallinga