Op donderdagmiddag 4 april wordt in de KunstGreep in Oostzaan een Autisme Symposium georganiseerd voor ‘professionals, mensen met autisme en hun naasten’.

Centrale thema’s op de bijeenkomst zijn jongeren, gezondheid en zorg voor het eigen lichaam: kieskeurige eters, eetproblemen en stoornissen, bewegen, primitieve reflexen en lichaamsgericht werken.

“Heb je te maken met een ‘moeilijke eter’ in huis? Weigert jouw kind standvastig om fruit of groenten te proeven? Lijdt de familiemaaltijd vaak tot een echte tafelstrijd, compleet met tranen en tirades?

Ontdek de kracht van kijken naar bewegingen, luisteren naar lichaamstaal en vertrouwen op wat spieren ons vertellen. Het is een geweldige manier om zowel fysieke als emotionele aspecten te ontrafelen, zonder de noodzaak van woorden.”

Sprekers zijn de Belgische diëtiste Vicky de Beule en trainer en schrijfster Carla van Wensen. Bij de afsluitende paneldiscussie sluiten ook Sanne van Zonneveld (van de website Een Beetje Bijzonder) en Pascal van IJzendoorn (auteur van het boek Help, ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist) aan.

Wanneer: donderdag 4 april 2024
Waar: Kunstgreep Oostzaan, Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan (Gratis parkeren en makkelijk bereikbaar met OV, bus 111)
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur (exacte blokkenschema volgt later)
Kosten: € 7,50 incl. koffie/thee (bevind jij je in een situatie van minimale financiële middelen, mail ons: nva.noordholland@autisme.nl).

Door redactie De Orkaan, bron website Autisme Steunpunt Noord-Holland.