Woensdagavond – 4 oktober – rond 18.00 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de A8.

De Citroën kwam vanaf de N246 en reed op de oprit naar de A8. In de bocht van deze oprit ging het fout en is de bestuurster van de Citroën door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. De auto schoot dwars door de middenberm naar de andere weghelft voor het verkeer vanuit Assendelft naar Zaandam. De auto is frontaal tegen de vangrail gebotst en daardoor keihard tot stilstand gekomen.

Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren hebben hun auto aan de kant gezet en direct eerste hulp verleend. Twee ambulances kwamen snel ter plaatse. De bestuurster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens omstanders zou de bestuurster mogelijk een epileptische aanval hebben gehad.

De auto is door de botsing met de vangrail total loss. Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de auto geborgen. Tijdens de afhandeling van het ongeval en de berging van de auto was een deel van de A8 afgesloten, vanaf de rotonde Noorderveenweg in de richting van Zaandam. De vangrail zal hersteld moeten worden.

Bijdrage door Michel Schermer