BCC weg bij Blokker, Zaandam weer zonder wit- en bruingoed

‘BCC terug in Zaandam’ schreven we een klein jaar geleden. Een half jaartje daarvoor was de elektronicazaak, na 24 jaar, vertrokken uit Zaandam. De winkel kwam terug als ‘Shop-in-shop’ bij Blokker aan de Gedempte Gracht. 

Dat lijkt nu verleden tijd. Orkaanlezer Eline meldt: ‘De shop is verdwenen, er is geen tv of wasmachine meer te koop.’

We hebben geprobeerd contact te krijgen met BCC, maar de telefoon wordt niet opgenomen en lijkt afgesloten. Via de website wordt gemeld dat de winkel maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gesloten is. 

Deel dit artikel:

15 reacties

 • Martin De Vries

  Het was al een aanfluiting. Als de medewerker pauze had kon je niets kopen. Het associatie was te klein en alles ging op bestelling.

 • was niets om bij blokker in te zijn bcc.
  jammer dat de grote winkel.niet meer terug komt

  • Bert van den Heuvel

   had nooit een goed gevoel bij BCC. er xijn andere en betere enkel op hun vlak. en….met meer gemotiveerd personeel. dus bij deze firma gast niets vetloren

   • Bert Versteeg

    Bert, ik ben het niet met je mee eens, ik vind de BCC nog steeds een prima zaak met goed personeel die je prima advies geven.
    Je bent zeker in de war met de Mediamarkt, daar liep juist ongemotiveerd personeel die nergens verstand van hadden.
    Het is jammer dat de winkel van BCC in de Westzijde weg is maar Beverwijk is een prima alternatief

 • Dirk Jonker

  Ik zou verwachten dat een kleinere electronica/witgoed zaak wel in het gat zou springen. De huren zullen niet al te hoog meer zijn en Zaanstad is groot en vergrijsd genoeg om de bestaansrecht van een dergelijk type winkel overeind te houden.

 • Mark Veneman

  Voor witgoed kun je bij diverse zaken terecht, o.a. Hildam op de Zuiddijk, Renaud in Wormerveer en Wouter’s Witgoed in Wormerver, de laatste biedt ook gebruikte apparaten aan. TV’s zijn in Zaandam niet meer in een winkel te koop, je moet er voor naar Amsterdam, Purmerend, Beverwijk, Hoorn of Alkmaar. Uiteraard kun je die spullen ook online kopen, maar graag wil je het “in het echt” kunnen bekijken, vooral voor een TV is dat belangrijk.

  • onno monsma

   en voor electronica en witgoed / bruingoed en reparatie van alles waar aan stekker aan zit kun je terecht bij Top Electronics koog aan de zaan. / sinds handyman uit zaandam weg is kan je daar ook terecht voor alles.

 • Hugo Meulenhoff

  In Krommenie zit BoXXer. Ruime sortering en vrij parkeren

 • R de Vries

  De meeste mensen die in de winkel een TV uitzoeken, gaan vervolgens naar huis en bestellen een TV bij een webshop die a) sneller levert en b) goedkoper is. Bovendien kan je binnen 14 dagen retourneren, wat bij een winkel niet kan.

  Dat winkels verdwijnen uit het centrum komt door het consumentengedrag.
  Klagen dat de winkels sluiten heeft weinig zin, ze komen niet terug omdat de klanten simpelweg wegblijven.
  En de grijze golf bestaat nu eenmaal niet uit mensen die de nieuwste technieken in huis halen.
  Bovendien doen ouderen langer met hun spullen, omdat ze niet gewend zijn aan de wegwerpmaatschappij.

  Dat is dus geen klantengroep waar je toekomst van je winkel mee gewaarborgd is.
  Ook al omdat ze uitsterft…

 • francine Boers

  Jammer, ik vond de BCC een prettige winkel met goed advies en was blij dat de winkel er weer was, zonder auto kom je niet overal.
  Francine Boers

 • Eddy Woudt

  Het is schandalig dat er in een plaats als Zaandam geen electronicawinkel zit maar ja het wordt ook niet gestimuleerd door het gemeentebestuur van Zaandam (Mediamarkt)

  • Gre Luttik

   Mee eens Eddy. Wat stimuleert het gemeentebestuur sowieso. Niks toch?
   Tja, domme verkeersoplossingen, treintrajecten en plekken pleite voor viskramen en oliebollententen. Moeten daarvan de molens draaien? Ik stel voor om iedere aankomende wethouder te onderwerpen aan een IQ test. ( overigens ook de huidige wethouders) zit je onder de128 maak je geen kans op een prettig betaalde baan en en goed pensioen bij de plaatselijke overheid. Een paar IQ puntjes hoger mag ook hoor. Dan nemen we dat van mij als leiddraad…..

 • Nou Gre, 128 lijkt mij in het huidige tijdsgewricht wat hoog gegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *