De zeventienjarige bestuurder van een scooter had vanavond dubbele pech: niet alleen raakte zijn scooter zwaar beschadigd, ook ontving hij een vuistslag in ’t gezicht van de fietser waarmee hij botste. 

Beiden bewogen zich over het fietspad langs de Wandelweg in Wormerveer. Zij reden richting Plein 13. Michel Schermer schrijft op zijn (10-jarige!) Facebookpagina Wormerveer

“De scooter wilde de fietser inhalen. Vlak voor het inhalen begon de fietser te slingeren en week de scooter uit naar rechts. Hierop kwamen ze met elkaar in botsing en kwamen beiden ten val. Nadat beiden waren opgestaan gaf de fietser de 17-jarige scooterbestuurder een harde klap in zijn gezicht.”

De fietser verdedigde zijn brute daad door te stellen dat de scooterrijder had gescholden. Hij mocht, nadat uit de blaastest was gekomen dat hij te diep in ’t glaasje gekeken had, mee met de politie om dat op het bureau nog eens te uitgebreid te vertellen. 

De scooterrijder blies ook, maar hij kwam prima door de test. Met zijn scooter was het minder prima: die is vermoedelijk verloren. Hij zal later aangifte doen. Voor wat betreft de stomp: het was pijnlijk, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Door: Michel Schermer (info en foto’s) en een beetje Merel Kan