In de nacht van zaterdag op zondag – 4 februari – omstreeks 04.00 uur heeft de bestuurder van een bestelbus een ongeluk veroorzaakt op de Cornelis Bruijnzeelweg in Zaandam. De bestuurder is na het ongeval op de vlucht geslagen.

De bestelbus reed op de Cornelis Bruijnzeelweg in de richting van de Dr. J.M. Den Uylweg. Ter hoogte van het viaduct Stormhoek ging het mis. De bestuurder van een Renault Megane zag ineens de bestelbus, op de verkeerde weghelft, zijn richting op komen. De bestelbus ramde de auto aan de linker zijde. Door de klap kwam de auto tegen de vangrail terecht en liep hierdoor zowel aan de linker- als de rechterzijde schade op. De bestuurder van de Renault Megane raakte gelukkig niet gewond.

De bestuurder van de bestelbus is nog enkele honderden meters doorgereden om vervolgens tot stilstand te komen midden op de verkeerde weghelft. De bestuurder is uitgestapt en daarna weggerend. De vluchtende bestuurder heeft zich hierbij totaal niet bekommerd om de bestuurder van de andere auto.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de Cornelis Bruijnzeelweg in de richting van Westzaan afgesloten. Bergingsbedrijf Van der Eng heeft beide auto’s opgehaald.

Bijdrage door Michel Schermer