Maandagavond – 27 november – rond 23.30 uur is de bestuurder van een BMW op de Verlengde Stellingweg in Oostzaan uit de bocht gevlogen en nam twee auto’s mee in zijn crash. Na het ongeval is de bestuurder van de BMW te voet gevlucht.

De BMW reed vanuit de richting van Zaandam op de Kolkweg en wilde rechts afslaan naar de Verlengde Stellingweg. De bestuurder reed dusdanig hard op de kruising af dat hij de bocht niet kon halen. De auto schoot over het middenstuk naar de baan voor het verkeer in tegenovergestelde richting. Daar stonden op dat moment twee Peugeots 3008 voor het stoplicht te wachten. De auto op de linkerbaan werd als eerste geramd, waardoor deze vervolgens doorschoot tegen de auto op de baan ernaast.

De bestuurder van één van de auto’s had moeite om uit zijn auto te komen, omdat de bestuurdersdeur niet meer open kon. Zijn auto is aan beide kanten flink beschadigd geraakt. De bestuurster van de andere Peugeot kon zelf haar auto uitkomen. De bestuurder van de BMW stond kort naast zijn auto en is vervolgens te voet weggevlucht in de richting van Zaandam.

De ambulance kwam naar Oostzaan, maar gelukkig kwamen de bestuurders met de schrik vrij. Ook de brandweer kwam naar het ongeval omdat er rook in één van de auto’s werd gezien. Dat bleek te gaan om rook van de uitgeklapte airbags. Bergingsbedrijf Van der Eng heeft de auto’s opgehaald.

Bijdrage door Michel Schermer