Bestuurder van scooter gewond na aanrijding, Zaandam

Dinsdagmiddag – 30 mei – was er rond 17.00 uur een aanrijding tussen een auto en scooter op de Cornelis van Uitgeeststraat in Zaandam. Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Paltrokstraat.

De Hyundai (auto) reed vanaf de Willem Alexanderbrug over de Paltrokstraat en wilde linksaf de Cornelis van Uitgeeststraat inslaan. Vanwege de drukte voor de brug stonden er auto’s stil op de weg. Eén automobilist maakte ruimte, zodat de bestuurster van de Hyundai kon af slaan. Op dat moment reed er een scooter (Sym) op het fietspad langs de file. De automobilist heeft de scooter over het hoofd gezien.

De bestuurder van de scooter kwam met een harde klap op het asfalt terecht en schoot nog enkele meters door de stoep op. Hij is in de ambulance nagekeken en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn scooter is zwaar beschadigd en zo goed als zeker total loss.

De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij, maar de auto heeft wel flinke voorschade. De verzekering zal uitzoeken wie er in deze situatie fout is geweest.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *